Posten fyller 375 år, og lanserer jubileumsfilm

«Livet er som en postkasse. Du vet aldri hva som ligger oppi.»

Post

Mandag 17. januar 2022 var det 375 år siden Postvesenet ble etablert av den danske stattholderen Hannibal Sehested. Gjennom alle disse årene har innovasjon vært en forutsetning for å få posten frem i Norge. Med dampskip, jernbane og fly var Postvesenet med på å bygge landet, og det ryktes at postbud over hele landet har vært med på alt. «Livet er som en postkasse. Du vet aldri hva som ligger oppi.» sies det, og det er temaet i jubileumsfilmen som også slippes i dag. Filmen er utviklet av POL og produsert av Bacon.

– Vi ønsket å markere jubileet med en film til de ansatte og alle våre kunder. En varm og morsom historie som ikke tok oss selv så høytidelig, men som allikevel oppsummerer alt Posten har vært med på av innovasjoner i 375 år. Postbudene har alltid vært der når store ting har skjedd gjennom årenes løp, så vi forteller historien omtrent sånn som vi husker den, sier Hege Barbara Aarhus, kampanjeansvarlig Posten.

Jubileumsfilmen har premiere denne uken og vil gå på TV og i egne kanaler på nettet. I tillegg er det laget en langversjon av filmen som forteller hele historien til postbudet og hans finurlige reise gjennom 375 år. Filmen er produsert av Bacon og regissert av Jakob Marky.

Se filmen her. Saken fortsetter.

– Posten er en veldig inspirerende kunde å jobbe med på så mange plan. Man lærer hele tiden nye ting, og i denne prosessen har vi virkelig fått satt oss inn i den lange tradisjonen av nytekning og guts de har hatt i alle år. Denne jubileumsfilmen er av det litt mer folkelige slaget, noe som føltes veldig fint og riktig siden målgruppen er hele Norge. Det har vært en veldig gøy prosess fordi samarbeidet mellom alle involverte har vært så bra. Hatten av til Jakob Marky og Bacon som i månedsvis har jobbet med hver minste frame, sier kreatør Rikke Sofie Jacobsen.

Involverte byråer

Bacon 2 logo
Bacon Filmproduksjon
J

Jakob Marky

Regissør

Ø

Øystein Dyb

Produsent

B

Benjamin Loeb

DOP

P

Paco Femenia

DOP

M

Martin Strøm

DOP VFX

L

Lars Thomas Skaare

1st AD

S

Sunniva Rostad

Produksjonsdesigner

N

Nell Knudsen

Kostymedesign

I

Irene Skaar

Kostymør

N

Nina Elise Johansen

Sminke

E

Eli Mari Sandal

Post Produsent

B

Ben Canny

Edit Supervision

O

Ola Jacob Nestande

VFX Sup

M

Martin Mighetto

Lyddesign

C

Christian Olsson

Musikk

M

Markus Tangre

Regiassistent

V

Vebjørn Rakvaag

Post koordinator