Prøvekjøring på første klasse

Mercedes-Benz har en målgruppe som er mye ute og reiser. Ved lanseringen av nye C-Klasse laget de to nye destinasjoner i SAS Business Lounge på Gardermoen.

59167 5ddd1 original

I forbindelse med lanseringen av Mercedes-Benz nye C-Klasse valgte bilmerket å tilby en annerledes måte å prøvekjøre bil på. I stedet for å lokke folk til bilbutikken, laget de en kjøretur på to av Europas mest spektakulære bilveier, Atlanterhavsveien og Trollstigen, med Oculus Rift virtual reality-briller fra SAS Business Lounge på Gardermoen.

– Vi vet at den beste måten å overbevise potensielle kunder er å la dem prøve bilene selv. Så hvordan friste personer som til nå ikke har vært nysgjerrige nok på Mercedes-Benz til å besøke en fysisk forhandler? Jo, vi møter dem der de er, og byr på en virtuell opplevelse de sent vil glemme. En opplevelse der interiøret i nye C-Klasse står i sentrum og der merkevaren Mercedes-Benz er avsender, forklarer kommunikasjonsdirektør i Mercedes-Benz Norge, Christoffer Nøkleby.

Det er Starcom som har laget det kreative konseptet.

Over 1000 personer testet den nye bilmodellen i løpet av den fire uker lange kampanjen og opplevelsen fikk pressedekning i flere enn 40 ulike medier. Prøvekjørerne var godt fornøyd med den virtuelle prøvekjøringen, og opplevelsen ga sterke utslag på merkevaremålinger i etterkant av kampanjen.