RiksTV introduserer VAR i Norge

Som et humoristisk innslag i VAR-debatten, slipper RiksTV en ny reklamefilm under Fotball-VM. Med seg på laget har de fått kommentatorlegenden Arne Scheie.

90030 a354e original

Fra idé til ferdig film på seks dager


Ideen kom til under RiksTVs sommeravslutning med sine byråpartnere, Hyper og PHD, sist onsdag, hvor alle var samlet for å se på Sverige-Mexico. Flere satt med mobiler i fanget og fulgte parallellkampen mellom Tyskland og Sør-Korea via RiksTV-appen, samt spolet tilbake i situasjoner hvor det var tvil om dommeravgjørelser.


VAR (Video Assistant Referee) i lomma


– Under en av de utallige VAR-situasjonene slo det oss at her er det jo en åpenbar mulighet for å kommunisere appen vår, for med den har jo alle våre kunder, dommere inkludert, VAR i lomma, sier Ole Andre Skarbøvik, kommersiell direktør i RiksTV.


– Vi vet at mange nordmenn i disse VM-dager bruker RiksTV-appen til å se kamper på TV. Med denne filmen ønsker vi å være dagsaktuelle, samtidig som vi tydeliggjør en av de viktigste egenskapene til RiksTV: At du kan se TV oVARalt. For med vår app har du direkte-TV med deg hele tiden. I tillegg kan du stoppe og spole i sendingene, utdyper Skarbøvik.


Ideen er unnfanget i samarbeid med Hyper og PHD. Tangrystan er produksjonsbyrå, Sigve Aspelund står for regi, mens PXLR har gjort etterarbeid.