Ruter hyller de kortreiste opplevelsene

Årets sommerkampanje fra Ruter handler ikke om å reise mest mulig, men å huske på at det finnes mange store opplevelser i de små, lokale destinasjonene.

1
2
Syverkiosken på Alexander Kiellands Plass.
3
04
05

Det ble en annerledes sommer for alle, hvor vi ikke kunne reise som vi pleier, og for mange ble det også mer tid hjemme i byen. Ruter sine sommerkampanjer handler ofte om å samle flest mulig til felles opplevelser i parker og andre folksomme destinasjoner som du enkelt kommer til med buss, bane og trikk. I år måtte vi tenke annerledes.

– Det er finnes utrolig mye spennende og morsomt i lokalmiljøet, noe man i en hektisk hverdag kanskje glemmer eller tar som en selvfølge. Vi syntes det var en super idé å bruke den spesielle situasjonen til å hylle disse lokale perlene, og oppfordre folk til å utforske sine lokale severdigheter, sier Yvonne Waage, ansvarlig for markedskommunikasjon i Ruter.

Det ble trukket frem i alt 15 lokale destinasjoner i Oslo & Akershus, som ble løftet frem i en typisk turistattraksjon-stil. Det ble produsert nøkkelringer, capser, kopper og postkort på et utvalg av destinasjonene, disse ble delt ut i en egen suvenirkiosk. Attraksjonene ble promotert lokalt på boards og digitale kanaler.

– Det var veldig gøy å se hvordan lokalmiljøet responderte på kampanjen og stoltheten det frembrakte både gjennom engasjement i sosial medier og ved suvenirkiosk. Suvenirene ble revet bort av entusiastiske folk fra nabolaget, sier byråleder Kristian Kristiansen i SMFB.

Involverte byråer

22656 cabdf original
SMFB
S

Sindre Grøn

Motiondesigner

E

Eivind Roar Pedersen

Motiondesigner

E

Eli van der Eyden

Tekstforfatter

F

Francesca Miani

Designer

K

Kristin Henriksen

Grafisk designer

S

Susan Bruusgaard

Designer

S

Stephanie Gargantini

Digital designer

A

Amanda Wien

Prosjektleder

A

Anne Kristin Diserud

Prosjektleder

JCP Event Eventbyrå
M

Maria Oljemark

Rådgiver

A

Anniken Ulfsrud

Prosjektleder

M

Madeline Børgesen

Koordinator

K

Ketil Skogheim

Filmfotograf