Koblinger som skaper endring
Forskningsrådet finansierer forsknings- og innovasjonsprosjekter. De jobber med å løfte frem idékraften verden trenger – og de gjør det ved å koble forskningsmiljøer med ressurser, næringsliv og myndigheter. Koblinger som skaper endring.
Hvordan får man 38 ulike merkevarer til å fremstå i samme familie, samtidig som de får muligheten til å uttrykke seg individuelt for å kunne rette seg mot sine spesifikke målgrupper? Svaret ligger i forskning. For i hjertet av identiteten til Forskningsrådet ligger en spesialbygget generator basert på Dubins path. Generatoren fungerer innenfor strenge begrensninger i ånden til Armin Hofmanns studie i visuell variasjon. Ved å velge en rekke tilfeldige punkter i et rutenett, og deretter bruke Dubins path for å koble dem alle sammen, kan verktøyet generere et nesten uendelig antall former, ikoner og mønstre.
ANTI har utviklet et identitetssystem med et fleksibelt rutenett grid og et strengt sett med typografiregler som er distinkt og fungerer uanstrengt på alle flater, på bokmål, nynorsk, samisk og engelsk, og som kan justeres for å fungere for ulike målgrupper.
Som en del av det har ANTI laget et bredt system av farger som kan brukes til både identitetsbehov og nøyaktig datavisualisering. De 145 fargene – alle oppkalt etter nobelprisvinnere – er valgt med tanke på både perseptuell enhetlighet og universell utforming.
Forskningsrådet mormerket
Mormerket har en egen fargepalett, og sine egne varianter av illustrasjoner og 3D-temabilder.

Forskningsrådet jobber innen flere strategiske områder som alle har fått sine egne foto, illustrasjoner og 3D-temabilder.
Forskningsdagene
Forskningsdagene har en egen verktøykasse som bruker grunnprinsippene til systemet, men med en egen fargepalett og en distinkt variant av 3D-temabilder slik at de kan appellere til sin målgruppe.
Nysgjerrigper
Identiteten og systemet strekkes til sitt ytterste når Forskningsrådet skal nå de yngste gjennom Nysgjerrigper.
Plaketter til Forskningssenterene
I samarbeid med Norwegian Trash har vi tatt systemet ut i det fysiske rom, og gitt plastavfall nytt liv.
For første gang på over 10 år, har Forskningsrådet en oppdatert verktøykasse som kan gjøre arbeidsdagen lettere for alle som skal kommunisere på vegne av de 38 forskjellige merkevarene. Og ikke minst, millioner av kroner vil spares over de neste årene, som kan brukes på andre måter, til enda mer effektive koblinger – som skaper endring, og idékraft verden trenger.
Involverte byråer
Anne Valeur
Foto

Knowit Experience Nettside

Marius Nohr
Generator
Andre involverte
CAKT
3D-bilder
Camilo Huinca
Portefølje-illustrasjoner
Øystein Andersson Klemetsdal
Matematiker (hjelp til Generator)