Rygging tar av

I ferd med å ta av på nett: En ny norsk reklamefilm for Volkswagen-produktet «Trailer assist», laget av Try og Bacon OSL.

69736 b036d original

En ny norsk reklamefilm for Volkswagen-produktet «Trailer assist» laget av Try og Bacon OSL er i ferd med å ta av på nettet. I filmen ser det ut som om en sjåfør rygger i vanvittig fart. I virkeligheten har Volkswagen bygget en meget spesiell tilhenger med motor som faktisk drar bilen etter seg. Filmen ble i går avspilt over 10 millioner ganger på Facebook i løpet av de første 12 timene.

I skrivende stund er filmen oppe i over 17 millioner avspillinger. Over 300.000 har delt filmen og det er 20.000 kommentarer.

Det er Try som står bak ideen og som har laget filmen sammen med produksjonsselskapet Bacon OSL.

– Utrolig moro, og det overgår selvfølgelig alle forventninger, sier markedssjef i Harald A. Møller, Tor Anton Bjørge, som har blitt kontaktet av kollegaer fra Danmark, USA, Russland, Romania og andre land som vil bruke og dele filmen mot sine kundegrupper.

Bak rattet inne i hengeren satt den svenske rallybilsjåføren Björn Persson, som også har vært stuntsjåfør i en rekke filmer.

– Dette er det rareste jeg noensinne har kjørt, og jeg har kjørt mange rare doninger. Vi fikk mange lange blikk under kjøreturene, sier Persson.

Den aller vanskeligste jobben hadde kanskje likevel sjåføren i Passaten som hang etter hengeren. Lasse Malmjärn, også han stuntsjåfør, måtte sitte med ryggen til kjøreretningen og hele tiden korrigere utslagene i svingene.

Filmene ble spilt inn i Lillestrøm-området i samarbeid med Politiet.

Hovedfilm i reklamekampanjen.

Kampanjen består også av en reklamefilm, en landingsside med blant annet en demofilm som viser hvordan Trailer Assist virkelig fungerer. Det går kanskje ikke like fort som i videoen, men langt enklere enn den vanlige knotingen hvor man må tenke omvendt når man svinger på rattet. Ved hjelp av ryggekamera og speiljusteringsknappen velger man vinkel før bilen svinger av seg selv.

Andre involverte

T

Tor Anton Bjørge

Ansvarlig hos kunde

T

Thea Øwre-Johnsen

Ansvarlig hos kunde

Utmerkelser

  • Gullblyanten 2015 Onlinefilm

  • Gullblyanten 2015 Promo og aktivering