Sånn, da var dét navnebyttet unnagjort

Kolonial.no har byttet navn til Oda. Denne uken begynner kampanjen om navnebyttet å rulle.

Oda

Det er noen uker siden nyheten om at Kolonial.no skulle bli Oda ble sluppet. Men det er først denne uken at folk flest vil begynne å legge merke til navne-endringen. Bilene, app’en, eskene og bekledning, fra nå av står det Oda der det før sto Kolonial.no

Og samtidig som navneendringen blir synlig begynner kampanjen om navnebyttet å rulle på tv, på nett og i andre kanaler. I motsetning til andre navnebytter vi har sett se siste årene så fokuserer ikke kampanjen på hvorfor man har valgt det nye navnet, men på hvorfor navnebyttet i det hele tatt skjer.

– Bare å si det SÅNN

– For de aller fleste så er jo slike navnebytter å anse som støy i hverdagen. Hvorfor i all verden endrer de på noe som funker, er jo et spørsmål som veldig ofte blir stilt. Og svaret er jo ofte mangefasettert og komplisert. Men når det kom til Kolonial.no så var grunnen veldig enkel: Navnet fungerer skikkelig dårlig i utlandet. Så da var det bare å si det SÅNN, sier teamet hos POL, som står bak kampanjen.

– Noen ganger er det veldig deilig å bare si det som det er, og akkurat det gjør vi i denne kampanjen. Det var viktig for oss å dramatisere den enkle forklaring på en sjarmerende måte, uten mye om og men. Kolonial.no hadde lenge opplevd at navnet fungerte dårlig når de skulle holde foredrag på engelsk eller snakke med underleverandører andre land enn Norge. Men nå som de også satser i utlandet var tiden kommet for å bytte navn, sier Monika Augustsson, rådgiver i POL.

– Ganske udramatisk

– Når folk og kunder skjønner at det er en logisk grunn til å bytte navn, er det også enklere å innfinne seg med og like det nye. Og når alt kommer til alt så er jo dette ganske udramatisk. Appen er forsatt like feiende flott, varene kommer på døra som de pleier, levert av de samme bilene og de samme folka. Den eneste forskjellen er Oda-navnet, avslutter Mari Hoftun, markedssjef i Oda.

Alle filmene i kampanjen ligger samlet i denne filmen.