SATS oppdaterer 100 år gammel treningsinstruksjon

For å kommunisere at trening gir deg mer enn bare sixpack og større rumpe markerer SATS hjernen på apparatene sine i hele Norden. Sammen med den nye hjernen opplyser de også om ny forskning rundt mental helse og trening på hvert apparat.

1 Headerbilde

– Helt siden den moderne treningsindustriens fødsel har fokuset ligget på utseende. Hvis du besøker et treningssenter for første gang blir du møtt av instruksjoner som viser hvordan et apparat gir deg sterkere biceps, og et annet gir deg større rumpe. Men minst like viktig som sterke muskler er det at du også får en mye sterkere mental helse, sier det kreative teamet Sebastian Pandonis og Sollin Sæle.

– I en periode der vi vet at mange i norden sliter med høst- og vinterdepresjon synes vi dette er et viktig tema å belyse, sier nordic marketing manager i Sats, Kristine Abrahamsen.

2 Klistremerke swipe 1
2 Klistremerke swipe 2

Sammen med hjerneklistremerkene henges det opp noen ekstra klistremerker på hvert apparat i kampanjeperioden som utdyper hvordan trening beviselig har effekt på de største mentale helseutfordingene i norden. Informasjonen er basert på anerkjent forskning fra blant annet Harvard Health.

– Ettersom de fleste er innom 3-4 apparater iløpet av en treningsøkt, har vi laget flere forskjellige varianter slik at du kan lære noe nytt på hvert apparat, fortsetter kreatørteamet.

3 Skap alene i feed

– For å sørge for at klistremerkene faktisk passet til apparatene og kan sitte på så lenge som mulig, dro vi ut med linjal og målte de forskjellige figurene på sentre over hele Oslo. Valget fant på en form som passer begge variantene av den ikoniske figuren, både avbildet i profil og forfra, sier designer Bendik Hattvang Larsen

Kampanjen føyer seg inn i det langsiktige konseptet «Train your Brain», der Sats ønsker å flytte fokus fra utseende til hvordan trening får deg til å føle deg bedre.

– Vi prøver selvfølgelig ikke å si at du skal trene istedenfor å ta medisiner mot alvorlige mentale lidelser, eller at trening kurerer depresjon alene. Men at det hjelper betraktelig er bevist, og er noe man bør tørre å si høyt. Alt som hjelper eller kan forebygge er fint å vite for folk som sliter eller kan komme til å slite senere i livet, sier rådgiver Janne Espevalen.

4 Sluttbilde nederst

Involverte byråer

A
Anorak
J

Janne Espevalen

Rådgiver

J

Jari Niklas Olsen

Planner

C

Camilla Von Borcke

Prosjektledere

Involverte

J

Jobo Engh

Art Director / Westerdals

K

Kristine Abrahamsen

Ansvarlig i SATS

B

Bård Nordhagen

Ansvarlig i SATS

Utmerkelser

  • Gullblyanten 2021 Media