Skakkjørt serie for NRK

Finnes det fortsatt håp etter 70, eller er livet kjørt?

Det spørsmålet forsøker Stig Andersen (72) å finne svar på i den nye NRK-serien «Skakkjørt». Med seg har han gjester som Åse Kleveland, Carl I. Hagen, Sissel Gran, Yngve Hågensen, arkitekturprofessor Thomas Thiis-Evensen og hifi-kongen Erling Neby.

Serien er utviklet og regissert av Simen Braathen og Kristoffer Kumar, og produsert av dokumentarfilmselskapet Indie Film.

– Vi fikk idéen etter at Kristoffer og jeg hadde gleden av å sniklytte til en samtale mellom Stig og Thomas Thiis-Evensen. To typer på 70+ som snakket ufiltrert om internett, helsetrender, det å se på yngre jenter og en håpløs fremtid. Vi synes det var så gøy at vi spurte om de ikke ville kjøre en tur til, med kameraer. Etter hvert inviterte vi også med andre eldre personligheter med sterke meninger og langt liv bak seg, sier Simen Braathen i BRUNCH.

Se noen snippets nederst i saken.

Alle seks episodene med «Skakkjørt» kan sees her.

Simen i BRUNCH

Ved siden av å jobbe som tekstforfatter/partner i BRUNCH Oslo lager også Simen Braathen dokumentarfilm. Debuten hans «Arctic Superstar» om den samiske rapperen SlinCraze ble nominert til Gullruten 2016 for beste TV-dokumentar.