Skal vekke følelser for klassisk musikk

Oslo-Filharmonien lanserer webserien «Klassisk forklart». Med Mona Berntsen i front skal serien øke kunnskap og forsterke følelsene vi har for klassisk musikk.

En ny undersøkelse fra Oslo-Filharmonien viser at klassisk musikk er Norges tredje mest populære sjanger. Likevel fremgår det at manglende kunnskap, spesielt blant de yngre, er et hinder for at interessen for sjangeren vokser.

– Det er vel med klassisk musikk som med mye annet , man verdsetter det man kjenner og forstår. Undersøkelsen bekreftet at flere ønsker seg mer kunnskap om sjangeren, så det skal vi gi dem, sier Liv Beate Skavdahl, kommunikasjonssjef i Oslo-Filharmonien.

En nøkkel til klassisk musikk

Webserien «Klassisk forklart» skal gi både nye og eksisterende lyttere en innføring i klassisk musikk. Serien er utviklet av Trigger Oslo sammen med produksjonsselskapet Willy Nikkers. Med seg på laget har de danser og programleder, Mona Berntsen.

– «Klassisk forklart» skal fungere som en nøkkel inn til en rik musikalsk verden man ikke kjenner så godt fra før. Med Mona Berntsens formidlingsevne og Stian Johansens strek, har vi et univers som både forklarer og visualiserer noen av særegenhetene som gjør sjangeren så unik, sier Markus Eckbo Endresen, rådgiver i Trigger Oslo.

Fylte Oslo Spektrum med Carmina Burana

I første episode ble «O Fortuna» fra stykket «Carmina Burana», plukket fra hverandre og satt sammen igjen. Engasjementet fra publikum var stort på sosiale medier, og Oslo-Filharmonien så en markant interesse for stykket gjennom billettsalget til Carmina-Burana-konserten i Oslo Spektrum i januar.

Det taktiske målet for kampanjen var å selge ut Spektrum, og tirsdag 28. januar kunne orkesteret og til sammen 600 korister glede seg over en fullsatt sal med drøyt 5600 i publikum.

– For mange var nok dette første konsert med Oslo-Filharmonien, og mye tyder på at «Klassisk forklart» har bidratt til at flere ville oppleve oss live. Nå er det en ny episode like rundt hjørne, som vi håper vil bidra til at enda flere får et forhold til denne fantastiske musikksjangeren, både blant yngre og eldre generasjoner, sier Skavdahl.