Skjønn forening av informatikk og humaniora

Institutt for informatikk skal med hjelp av Itera Gazette lokke til seg studentene til høsten 2010 og nye, fremtidsrettede studieprogrammer.

16597 72192 original

Høsten 2010 flytter Institutt for informatikk (Ifi) inn i en av Europas mest avanserte universitetsbygninger. Samtidig kan de lokke med fem nye studieprogrammer som for første gang vil samles under ett tak:

«Design, bruk, interaksjon», «Språk og kommunikasjon», «Tekniske og naturvitenskapelige anvendelser», «Programmering og nettverk» og «Nanoelektronikk og robotikk».

Med hjelp av Itera Gazette har Ifi utarbeidet ny kommunikasjonsstrategi, budskapsplattform og visuelle føringer. Her ønsker de å synliggjøre seg selv som et akademisk sterkt institutt med lang erfaring, men også reflektere nytenkning innen studieretninger og spennende kombinasjoner, samt appellere til potensielle studenter. Som en del av samarbeidet har Itera Gazette, med grafisk designer Amund Hesbøl i spissen, også utviklet en audiovisuell identitet på de nye studieretningene. Resultatet er seks animasjonsfilmer; én film til hvert av de nye studieprogrammene, og én samlefilm for alle programmene.


Her fikk vi sjansen til å lage filmer som vekker nysgjerrighet, og som kanskje bidrar til å endre bildet av informatikkstudier fra noe veldig nerdete til noe revolusjonerende og futuristisk. Det var helt enestående å jobbe med folkene fra Ifi! Jeg opplevde dem som en åpen og entusiastisk heiagjeng ovenfor en løsning som både er dristig og innovativ, sier Hesbøl.

Involverte byråer

79587 ce4cf original

Itera Gazette