Sølvrev aktuelle med musikkvideo for ny internasjonal artist

En del av produksjonen var å gjenskape en hel skog innendørs.

Qing Feng

Da den Taiwanske artisten Qing-Feng skulle gjøre et samarbeid med artisten Aurora, var det Sølvrev som ble kontaktet. Qing-Feng og managementet hadde sett flere av arbeidene produksjonsselskapet hadde gjort tidligere for Aurora, var stor fan av arbeidet, og ønsket regissør og produsentduoen Sigurd Fossen og Christer Dyngeland med på laget.

Qing-Feng, som ennå ikke er så kjent her til lands, er en prisvinnende produsent og artist som er best kjent som frontmannen og den kreative kraften til det berømte indie-bandet Sodagreen. Med sine 16 millioner følgere er han en av de mest vellykkede Mandopop singer-songwriterne i nåtiden og har over 1.5 milliarder streams fra sitt soloalbum «Spaceman» fra 2019. Når han nå kom til Norge, var det for å lage film med Sølvrev, og målet med videoen var å skape en abstrakt og kunstnerisk tolkning av låten «Storm».

– «Storm» er en vakker ballade som utforsker noen mørke tanker og følelser, og hvordan to sjeler finner sammen, finner lyset, og løfter blikket gjennom denne reisen. Inspirert av norske vintre, med bare et par timer sollys per dag, ønsket vi å utforske konseptet lys som et bilde på håp, midt i et ellers tåkelagt, tomt, hvitt og kjølig landskap. Når man har det mørkt på innsiden kan man oppleve å være veldig fremmed, og at alt er litt som en drøm, og det var det vi ønsket å speile i det visuelle universet i denne videoen. Alt koker ned til den spesielle forbindelsen som kan dannes mellom to mennesker, og hvordan vi kan være lys i mørket for hverandre, selv om vi fysisk er langt fra hverandre, sier produsent Christer Dyngeland om konseptet bak.

Se «Storm» her. Artikkelen fortsetter under.

Flyttet skogen inn

Duoen ønsket å lage et ikonisk visuelt univers som tok høyde for begge artistenes visuelle uttrykk og merkevare. Et grep var å filme i Norges kanskje mest unike eikeskog, fullt av store trær, mye snø og minusgrader. For å lykkes med visjonen og for å abstrahere enda et nivå, måtte Dyngeland gjenskape eikeskogen innendørs.

– Gjengen i Sølvrev er aldri redd for en utfordring eller for å få hendene skitne for å komme i mål. Et godt eksempel her er hvordan Christer stod ute i skogen og fant løsningene for å gjenskape skogen i studio, noe som krevde utallige arbeidstimer, forflytning av åtte meter høye trær gjennom hele Oslo, og en sinnssyk innsats fra Art.dep og Fiksern, utdyper regissør Fossen.

Sølvrev Olve Austefjord 1
All foto: Olve Austefjord
Sølvrev Olve Austefjord 2
Sølvrev Olve Austefjord 3
Sølvrev Olve Austefjord 4

Når man jobber med en så konkret visjon, som også er så abstrakt er det viktig at alle fagfunksjoner løser oppgavene sine godt for at bildene skal sitte. Det krever mye i forberedelser, klar kommunikasjon og koordinasjon. Fossen er godt fornøyd med innsatsen til alle på laget;

– Dette var en stor produksjon med over 40 stykker på sett. For oss er det å lage musikkvideo en veldig personlig ting, hvor vi legger ekstremt mye sjel i prosjektet, og jobber i en liten kjerne fra idé og konsept til ferdig klipp for å sørge for at visjonen blir ivaretatt. Det vi er spesielt stolt over i denne produksjonen er prosessen, der vi følte vi tok godt vare på folk underveis. Det skal litt til å komme ut av en så heftig produksjon hvor alle fortsatt er fornøyd, men vi hadde et crew som sto på hardt og vi er veldig takknemlig for alle som var såpass raus og gav så mye av seg selv underveis. Vi vet at vi hadde en ambisiøs produksjon hvor vi sitter igjen med mye erfaring etter å ha gjennomført et prosjekt i denne skalaen, noe vi gleder oss til å bruke videre inn mot reklame. Og så må jeg tilføye at det ikke er hver dag at noen kommer frivillig fra Asia til Norge for å sitte i karantene i 14X2 dager for så å tråkke rundt i kulden i flere timer. Så all ære til Greeny og Aurora som gav oss tilliten, avslutter Fossen.

Det var en svær gjeng som måtte til for å ferdigstille videoen, flere enn vi hadde mulighet til å liste nedenfor. Se alle som har vært med her.