Testamentariske takter fra Mvh

I regi av Norges Innsamlingsråd er 40 organisasjoner ute med en kampanje som synliggjør viktigheten av å skrive testament.

Image001

Norges Innsamlingsråd er en aktør som bistår norske organisasjoner som skaffer midler til sin virksomhet gjennom innsamlinger. For slike organisasjoner er testamentariske gaver et kjærkomment tilskudd.

Testament på dagsorden

Muligheten til å kunne gi en testamentarisk gave er ikke den viktigste grunnen til å velge å skrive testament. Derfor fokuserer kampanjen også på andre viktige grunner til å skrive testament.

– Skal vi skal lykkes med å få flere til å gi testamentariske gaver, så må flere skrive testament. For å få til dette må testamentskriving og gode grunner til å skrive testament på dagsorden, noe forhåpentligvis denne kampanjen vil bidra med, sier kommunikasjonsansvarlig i Norges Innsamlingsråd, Rikke Solberg.

Radioidé som har gått i arv

Det er Mvh som er byrået bak den flermediale kampanjen som er en videreutvikling av en radiokampanje som skapte stort engasjement høsten 2020.

– Da vi så hvilke resultater radiokampanjen gav med tanke på oppmerksomhet og antall besøkende til kampanjesiden https://detgodetestament.no, skjønte vi at vi hadde truffet en nerve. Ved å la radioideen «gå i arv» til andre kanaler, håper vi nå å treffe enda bredere med budskapet, sier kreatør i Mvh, Odd Einar Hennøy.

Mange uskrevne testamenter

Har du ikke skrevet et testament, bestemmer arveloven hva som skal skje med dine materielle eiendeler den dagen du dør. Men det er ikke alltid loven vil fordele dette slik du ønsker det, eller slik du mener det er mest rettferdig den dagen du dør. Denne innsikten, kombinert med at bare 1 av 10 nordmenn skriver testament, danner bakteppet for kampanjen der vi møter mennesker som på «testamentarisk vis» bekjenner hvilke konsekvenser deres uskrevne testamenter vil få.

– Gjennom kampanjen håper vi at flest mulig skal stoppe opp og tenke over sitt eget uskrevne testament – og hvilke konsekvenser dette potensielt kan få, avslutter Rikke Solberg.

Geir Andersen
Bente Nilsen.
Marianne Larsen.
Print1 Geir Andersen
Print2 Bente Nilsen
Print3 Marianne Larsen

Geir Andersen radiospott

Radiospot1_geir-andersen.mp3
Last ned

Bente Nilsen radiospott.

Radiospot2_bente-nilsen.mp3
Last ned

Marianne Larsen radiospott.

Radiospot3_marianne-larsen.mp3
Last ned

Involverte byråer

Mvh
J

Jon Fredø

Rådgiver

M

Merete Valseth

Prosjektleder

P

Peter Midtvedt

Postproduksjon

AVIA ikonvarianter 2019 01 07
AVIA Produksjon Filmproduksjon
S

Sondre Formo Lindheim

Film- og stillsfotograf

D

Dag Olav Mandt

Produsent