Tidenes vinterolympier i minidokumentar for SpareBank 1

SpareBank 1 vil at alle barn skal ha råd til å være med på idrett, og jobber med å påvirke dette gjennom flere konsepter, nå senest bruktmarkedet Byttehelgen. Årlig kartlegger bankalliansen norske foreldres opplevelse av kostnader i idretten, holdninger til brukt sportsutstyr og hvor mye det koster å delta. Resultatene er oppsiktsvekkende

Coverbilde

I årets undersøkelse kommer det frem at 43 prosent opplever utstyrspress i barneidretten. Én av fem foreldre har måtte ta barna ut av en idrett fordi det er for dyrt.

SpareBank 1 har sammen med Norges Skiforbund Langrenn og Norges Idrettsforbund hjulpet hundrevis av idrettslag i hele landet med å arrangere Byttehelgen de siste syv årene. Under Byttehelgen kan folk selge og kjøpe brukt sportsutstyr til en rimelig penge. Bankene bidrar med fysisk utstyr for å kunne arrangere bruktmarkedet, markedsføring og rådgivning.

Monica Evje, prosjektleder for Byttehelgen i SpareBank 1 Utvikling, forteller at bruktmarkedet er et av flere tiltak som bankalliansen jobber med for at klubber kan drive mer bærekraftig, samtidig som flere familier får råd til å være med på idrett.

– Det skal ikke være sånn at familier ikke har råd til å la barna være med på idrett fordi det er for dyrt. Derfor er vi opptatt av tiltak som gjør idretten billigere, forteller Evje.

– Gjennom Byttehelgen får flere råd til å være med på idrett, klubbene får bedre økonomi, og utstyr kommer seg ut i løypa igjen framfor å stå i boden.

En fortjent historie i bunn

Det er kommunikasjonsbyrået Släger som står bak minidokumentaren og det øvrige materiellet som er knyttet til Byttehelgen. Dette inkluderer blant annet flere kortere snutter med utøvere fra langrennslandslaget og pressearbeidet.

Sara Meling og Vetle Andersen, rådgivere og kundeansvarlige i Släger, forteller at det mangeårige samarbeidet med bankalliansen gir resultater – år etter år.

– Kjennskapen til Byttehelgen og hvem som står bak, øker hvert år. Å jobbe med et selskap som er så tro til sitt samfunnsoppdrag og sine konsepter hjelper også oss som byrå å jobbe langsiktig og å utforske nye sider av en problematikk som mange kjenner på kroppen, forteller Meling.

Hun forteller at medieutspill fra bankene og klubbene som arrangerer Byttehelgen er nøkkelen for å drive trafikk til arrangementene uten at klubbene må bruke tusenvis av kroner på mediekjøp.

Sara Melingx
Sara Meling.
Vetle Andersen2
Vetle Andersen.

Minidokumentar med Marit Bjørgen

Minidokumentaren er produsert sammen med produksjonsselskapet Flammekaster, og rådgiverne holder ikke igjen på entusiasmen for å utvide og forlenge formatene.

– Det er rett og slett helt nydelige å lage noe annet enn en seks sekunders pre-roll. Problematikken fortjener så mye mer enn det. I tillegg blir bruksområdet for filmen utvidet betraktelig. Nå skal det nevnes at vi også har produsert en god pakke av pre-rolls og SOME-uttak med stjerner fra langrennslandslaget i hovedrollene. Men, det er givende å lage et lenger uttak med tidenes vinterolympier, Marit Bjørgen, som selv engasjerer seg for utfordringen, forteller Andersen.

Se minidokumentaren her.

Involverte byråer

Släger
S

Sara Meling

Rådgiver og kundeansvarlig

V

Vetle Andersen

Rådgiver og kundeansvarlig

Flammekaster sekundær v2

Flammekaster Filmproduksjon

Andre involverte

M

Monica Evje

SpareBank 1 Utvikling

S

Stein Bugge

SpareBank 1 SMN