TINE med ny merkevareidentitet for det asiatiske markedet

Sølvrev er ute med ny brandfilm for storsatsingen til TINE i Asia.

Screenshot 2023 06 19 at 12 39 26

Brunosten har blitt en viktig nasjonalskatt for de fleste nordmenn, og noe vi stolt nevner i samme setning som ostehøvelen, bindersen og bunaden. Nå har også det asiatiske markedet fått øynene opp for den ikoniske osten, og brunost har på få år blitt en trend i bl.a. Sør-Korea, hvor den serveres såvel i desserter, på kaffe og til og med på pizza.

Norsk melk er i verdensklasse når det gjelder kvalitet, og TINE ser et stort potensiale for ny vekst for sine meieriprodukter i Asia. Da de besluttet å bygge merkevaren TINE i de asiatiske markedene, ble det gjort et grundig innsiktsarbeid. Resultatet er en merkevareplattform hvor det kalde, arktiske og den norske røde kua står i fokus.

Sølvrev ble kontaktet for å utvikle en helt ny merkevarefilm, spesielt designet for satsningen.

Eksotiske Norge

– Det var viktig for oss å vise fram TINE som en high-end merkevare i uttrykket, samtidig som man forteller en varm og menneskelig fortelling som får fram alle kvalitetene ved TINE, og ikke minst inspirerer til bruk av produktene deres. Vi ønsket derfor å legge oss nærmere andre mote- og livsstils-merkevarer i brand-uttrykket enn tradisjonelle meieri-produkter, og skape noe som var vakkert, men samtidig ikke føltes som en generisk turist-reklame for Norge. Spenningen i smaken måtte tydelig fram!, sier regissør Sigurd Fossen.

Valget av location falt derfor naturlig på Lofoten, og opptakene ble gjort ved Nergård på Vareid, en gård som har levert TINE melk siden 1959.

– Selv om vi ønsket en autentisk film, var det viktig for oss å få fram de riktige følelsene. Vi valgte derfor å benytte både de ekte bøndene og skuespillere for å få fram den riktige miksen av mennesker, forteller produsent Christer Dyngeland.

– Vi er utrolig takknemlige for innsatsen fra både bønder og skuespillere under innspillingen. Totalt skulle det produseres tre ulike filmer på kun tre produksjonsdager, og de har vist stor tålmodighet og stå-på vilje for å hjelpe oss å få denne videoen slik vi ønsket!, fortsetter Dyngeland.

TINE BTS 1 Haara Sølvrev 187 A3233
TINE-Bøndene på Nergård, Lill og Trond Kroken.

En iskald fornøyelse!

Et viktig prinsipp for filmen var de snødekte fjellene og den storslåtte naturen, noe som førte til at prosjektet måtte utsettes hele to ganger for å få de riktige værforholdene.

– Det er alltid vanskelig når været spiller en stor rolle for opptak. De første datoene vi hadde planlagt for i Lofoten ble det full storm, og en hytte med turister inni fløy på havet. Å filme da hadde blitt praktisk umulig, og vi er glade for at vi utsatte turen. Men da all den fine snøen regnet bort rett før planlagt reise nr to begynte vi å bli mer bekymret. Ville vi i det hele rekke opptak i snø før vinteren var over? Vi pustet derfor lettet ut da det ble store snøfall bare uker etter, og kastet oss rundt for å fange det idylliske og eksotiske vinter-været, forteller produsent Christer engasjert.

BTS Sølvrev Tine 2023 Haara TINE BTS 1 Haara Sølvrev 187 A4224
Produksjonen bød på både lange og kalde dager, men også enormt vakre motiver.
BTS Sølvrev Tine 2023 Haara TINE BTS 1 Haara Sølvrev 187 A4370
TINE BTS 1 Haara Sølvrev 187 A2959
TINE BTS 1 Haara Sølvrev 187 A2070
TINE BTS 1 Haara Sølvrev 187 A5172

– Vi hadde i utgangspunktet få timer med lys, og var avhengige av å jobbe i et raskt tempo. Når du står med snø til knærne i mange minusgrader og stiv kuling, og bilen har kjørt seg fast i grøftekanten, er det klart at det er mange andre steder du heller skulle vært. Men når vi så hvor vakre bildene ble var vi enige om at det var vel verd den kortvarige smerten, forteller regissør Fossen.

Gode på visuell branding

– En av grunnene til at vi valgte Sølvrev er fordi de har vist gjennom arbeidet sitt at de er dyktige på visuell historiefortelling som bygger merkevare. De forstår umiddelbart oppgaven og har sterkt fokus på kunden. Vi opplevde dem som svært fleksible og lydhøre underveis i prosessen, samtidig som de var tydelige på egne anbefalinger, og aldri ga seg før vi alle var happy. Vi er nok en gang veldig fornøyde med resultatet, forteller prosjektleder fra TINE, Tone Blandhoel.

– Sølvrev har blant annet bred bakgrunn fra musikkvideo, og har jobbet for noen av Norges aller største artister som Aurora, Sigrid, Astid S, og internasjonale stjerneskudd som Nardo Wick og The Kid Laroi. At vi derfor kommer til denne typen jobber med en litt annen approach tror jeg er en viktig suksessfaktor, og en av de tingene som har gjort at vi skiller oss ut i mengden av produksjonsselskap. Samtidig som vi viser at vi forstår oppgaven godt og ønsker å løse den, viser vi også at man kan gjøre det på en spennende måte som både begeistrer og vekker følelser gjennom en mer abstrakt tilnærming til den visuelle historiefortellingen, utfyller kunderådgiver og daglig leder Daniel Eikeland.

Screenshot 2023 06 19 at 14 53 56
Fokus på visuell historiefortelling kommer godt med når Sølvrev skal lage branding-innhold. Her fra musikkvideoen til Aurora og den asiatiske artisten Quin Feng …
Screenshot 2023 06 04 at 13 57 51
… og den norske røde kua i TINEs brandfilm for Asia.

Brand-filmen har til tross for sin mektige look, blitt utført av et lite crew, som har stått for manus, kommunikasjonsuttak og prosjektstyring til opptak, klipp, musikk og grade.

– Her må vi bare hylle de vi har tatt med oss på oppdraget også, blant andre DOP Kristoffer Grindheim, som har gått rundt og bært på den tunge kamera-riggen og produsert fantastiske bilder for oss i et høyt tempo!, forteller Fossen.

– Vi er til syvende og sist utrolig glade for at TINE gikk med på å sende oss til Lofoten. Dette er et eventyr vi sent vil glemme, avslutter Dyngeland.

Nye talenter og erfarne stemmer

– Til slutt vil jeg tilføre at det er viktig for oss å jobbe med nye talenter, og komponisten for lydsporet på denne prestisjetunge jobben er faktisk bare 20 år gammel, forteller Dyngeland engasjert. – Dette står jo også i kontrast til ringrev Dennis Storhøi som har gjort voice på filmen, og som vi var utrolig fornøyde med å få med på prosjektet. Han gir helt klart en egen dimensjon til filmen, og får fram det eksotiske norske i engelsk-uttalen (som vi selvsagt ba ham overdrive en smule), avslutter Dyngeland lurt.

Involverte

D

Didrik Bråthen

Grade

D

Dennis Storhøi

Voice

A

August Haugen

Musikk