Tør å si ifra om det du ser

I løpet av en 3 minutter og 16 sekunder lang norsk nyinnspilling av Suzanne Vega sin 80-tallsbanger «Luka», formidler Ingebjørg Bratland budskapet for årets «Taushet tar liv»-kampanje på ekte telemarksmål.

TTL 1x

«Taushet tar liv» er en årlig kampanje som skal få folk flest til å forstå hva vold i nære relasjoner er, og informere om hvordan man kan bidra og hjelpe den som blir utsatt for vold. Spesielt viktig er det å tørre å spørre om det som skjer, eller tørre å si ifra om det man ser. Med denne kunnskapen som beredskap kan man kanskje unngå at voldelige forhold i verste fall ender med partnerdrap. 

Dette er tredje året på rad at reklamebyrået Hyper har utviklet den internasjonale 16-dagerskampanjen i Norge.


– Med veldig lite midler, ville vi gjøre noe litt annerledes med det vi hadde, og kom til å tenke på 80-tallsbangeren «Luka». Vi bestemte oss for å benytte oss av formidlingsevnen i musikk og ville skape en norsk versjon av denne, sier Martine Skjekkeland, kreatør i Hyper. – Men vi trengte jo noen som kunne synge!


Ingebjørg Bratland, sammen med produsent Espen Lind, sa ja til å bidra i kampanjen. Det gjorde også Suzanne Vega. Resultatet ble både låt og musikkvideo, som ble sluppet på Spotify, YouTube, radio og sosiale medier. I år har Hyper også fått god hjelp fra søsterbyrået Nova Vista, som har stått for PR-arbeidet rundt kampanjen.

Det er Krisesentersekretariatet og Likestillings- og diskrimineringsombudet som er avsender av kampanjen, som blir finansiert av av Justis- og beredskapsdepartementet.

Se filmen her.

Involverte byråer

Hyper logo KF
Hyper
H

Helge Skivenes

Kreatør / tekst

M

Marie Bjørnskau

Prosjektleder

J

Julian Kaare Lopez

Performance

S

Sandra Follesø

Performance

M

Morten Nagel

Produsent

S

Stian Hagebakken

Produksjonsassistent

A

Alexander Olsson

Klipp

T

Tulasi Fichter

Animasjon

R

Ronald Kabicek

VFX

Nova Vista PR-byrå
P

Petter Gjelsnes

PR-rådgiver:

S

Silje Viste Grønli

PR-rådgiver:

Kameramann.no Filmproduksjon
T

Tor Eigil Scheide

Filmfotograf

Andre involverte

I

Ingebjørg Bratland / Universal

Tekst og vokal

E

Espen Lind / Universal

Produsent

J

Julie Haatuft

Ansvarlig hos Krisesentersekretariatet