UiB lanserer Norges første AI-studieveileder

Universitetet i Bergen (UiB), i samarbeid med TRY lanserer i år en AI-basert utdanningstest.

Oppdatert PM Ui B1

Denne innovative løsningen er designet for å veilede unge gjennom jungelen av studiemuligheter ved UiB, og gjøre studievalget enklere og mer tilpasset den enkeltes interesser og ambisjoner.

– Dette er et steg fremover i måten vi veileder potensielle studenter på. Ved å kombinere TRYs teknologiutvikling og kommunikasjon med UiBs brede spekter av utdanninger, kan vi tilby en mer personlig og nøyaktig studieveiledning, sier kundeansvarlig i TRY, Trine Stang Hox.

– Vi er svært entusiastiske over å kunne tilby en AI-drevet utdanningstest til alle som skal ta et studievalg, sier Maren Bjotveit, rådgiver ved UiB. – Testen er designet for å gjøre det enklere for brukerne å navigere i utdanningstilbudet vårt, og vil hjelpe dem med å oppdage studieprogrammer som matcher deres interesser og karrieremål,

Oppdatet PM Ui B2

Utdanningstesten er enkel å bruke. Potensielle studenter besvarer spørsmål gjennom et interaktivt grensesnitt, med muligheten for å velge mellom forhåndsdefinerte svaralternativer eller å skrive inn egne svar i fritekst. Jo mer detaljert informasjon brukerne gir, desto bedre kan AI-en tilpasse forslag til relevante studieprogrammer ved UiB.

Det er viktig å understreke at utdanningstesten ikke gir en endelig fasit, men heller en pekepinn på hvilke studiemuligheter som kan være av interesse. Resultatene er private, og det er opp til brukeren å dele dem med andre. UiB har ingen tilgang til individuelle testresultater.

– UiB, Norges nest eldste universitet, etablert i 1946, har en lang tradisjon for utdanning og forskning av høy kvalitet. Med 19.600 studenter og 4200 ansatte fordelt på syv fakulteter, tilbyr universitetet et bredt utvalg av studieprogrammer innen de fleste fagområder. UiB har sterke tradisjoner for å sette kunnskap i bruk gjennom nye teknologiske løsninger og det er ekstra gøy at vi er de første i Norge som nå lanserer en AI-drevet utdanningstest, avslutter Bjotveit.


Testen kan gjennomføres her.