UiB med digital studiestart

Årets studiestart blir annerledes enn det som har vært gjennomført tidligere. På grunn av corona-situasjonen blir årets semesterstart ved universitetene i Norge avviklet digitalt. TRY-huset har bistått UiB med profilfilm og programdesign.

– Dette er et annerledes år på alle måter, og vi vil ønske spesielt nye, men også eksisterende studenter ved UiB hjertelig velkommen til semesterstart med en digital løsning hvor filmen spesielt skal spille en samlende rolle, sier kommunikasjonsrådgiver ved UiB, Synnøve Svardal.

Filmen er produsert av Motion Blur med Lasse Nyhaugen på regi, og under den direktesendte velkomstseremonien sto annet innhold som tale fra rektor, hilsen fra statsminister Erna Solberg og sang fra artisten Sigrid også sentralt.

– Det å velge studie og studiested er ingen enkel avgjørelse, og det er flere utfordringer du må bryne deg på før du faktisk tar valget. Vi ønsket derfor å pirke litt i de følelsene som oppstår når man befinner seg i dette veiskillet og takke alle de studentene som har valgt å legge igjen tankene sine ved UiB, sier kreativt team i TRY, Mathias Sandvik og Hallvard Vaaland.

– Vi lager ikke film for bare én anledning, i ett format og én versjon. Det har vært viktig hele veien å tenke langsiktig og bruk på tvers av ulike flater. Filmen kjøres også nå ut i en semesterstartkampanje, tilføyer kundeansvarlig og rådgiver, Trine Hox.

TRY-huset fikk UiB på kundelisten i februar i år etter en offentlig anbudsrunde.

– Vi er imponert over hvordan UiB har håndtert koronasituasjonen og har gjennom hele vårparten jobbet tett med både rekrutteringskampanje og andre kommunikasjonsaktiviteter og vet at alle studenter og ansatte har hatt en lynrask digital tilpasning. Derfor tror vi også at den digitale semesterstarten 2020 blir godt mottatt, avslutter Hox.