#utenmusikk

Hvordan sette fokus på artistenes integritet og verdien av musikk? Jo, bare skru av musikken.

88137 79b1c original
88138 f4965 original
88139 8e89a original

I april 2017 fremmet regjeringen forslag om en ny åndsverklov. Den nye loven ville gjøre det vanskeligere for artister, komponister og låtskrivere å leve av musikken sin. GramArt og NOPA, som begge jobber for rettighetene til alle som lager musikk i Norge, skjønte fort at dette ville bli en viktig kamp. Utfordringen var å trenge gjennom en støyende debatt og få politikernes oppmerksomhet i forkant av den viktige avstemningen.

Vårt viktigste våpen ble GramArt og NOPAs over 5000 medlemmer, men istedenfor at de demonstrere høylytt, valgte de en mer stillferdig strategi.

Onsdag 10. mai kl. 13.00, gikk et betydelig antall artister, komponister og låtskrivere samlet ut, fjernet musikken fra musikkvideoene sine og postet den på Facebook under #utenmusikk.

Trakk tilbake lovforslaget

I løpet kort tid fikk artistene massiv støtte av sine fans og pressen løftet opp saken med over 20 saker i form av artikler, kronikker, og ikke minst lederplass på både VG.no, Dagbladet.no og Dagsavisen.no. Men viktigst av alt – tre dager etter kampanjen gikk live ble lovforslaget trukket.

All presse ligger tilgjengelig på kampanjesiden utenmusikk.no.

Involverte byråer

A

Anorak