Vandring: En skogsopplevelse, lydsatt av André Bratten

«Vi mennesker er naturlige skapninger, og vi får det bedre av å omgi oss med vill natur». Snekkerverkstedet Hamran og designbyrået Studio Oker hyller sørlandsk eik og skogens helsefremmende miljø.

Vandring kf 01
Vandring kf 02
Vandring kf 03

– Vi har jobbet en stund med et snekkerverksted fra Snartemo som heter Hamran. De har i de siste årene hatt fokus på å i større grad benytte seg av lokalt trevirke, og har fra og med 2021 besluttet at alt de lager av heltre eik skal være høstet lokalt på sørlandet. Dette er også deres mest etterspurte materiale, så det er et betydelig skifte i forretningen, forteller Baard Kolstad i Studio Oker, som er et designbyrå i Stavanger.

– I den anledning ønsket vi å gjøre en slags hyllest til skogen på Snartemo. Så sammen med den Spellemann-prisvinnende elektronikartisten André Bratten har vi lagd en film som kan oppleves på vandring.hamran.no.

– Vi ønsket å fokusere på det helsefremmende aspektet ved å omgi seg med natur. Konseptet er inspirert av det japanske konseptet shinrin-yoku, som på norsk blir oversatt til «skogbad», hvor man går ut i skogen med hensikt om å være tilstede og komme seg bort fra den hektiske hverdagen folk flest har, avslutter Kolstad.

Involverte byråer

Philm Filmproduksjon
P

Per Gunnar Økland

Produsent

F

Fredrik Halldor Hauan

Filmfotograf

Andre involverte

A

André Bratten

Musikk