Verdens vakreste filmsett

Los og Sheriff har reist langs norskekysten og filmet med Hurtigruten. Alle er enige om at det var en ekstremt fin tur.

86729 f2046 original
86730 9fdd5 original

En seilas med Hurtigruten langs norskekysten blir omtalt som verdens vakreste sjøreise. Med rette. Men de senere årene har Hurtigruten utviklet produktet til å by på mer enn orkesterplasser til fjell, fjorder, fiskevær, midnattssol og nordlys.

– I tillegg til å seile gjennom rå natur og forbi utallige kystperler, kan gjestene nå velge i et bredt utvalg av aktiviteter både til lands og til vanns. For eksempel kan man være med på RIB-turer, ørnesafari kongekrabbefiske, fjellturer og friluftsliv opplevelser. Matopplevelsen om bord er løftet adskillige hakk de siste årene. Hurtigrutens eget matkonsept, Norway’s Coastal Kitchen tilberedes av kortreiste, sesongbaserte råvarer fra områdene Hurtigruten seiler forbi, sier Lisbeth Bjerknes, Global markedsdirektør i Hurtigruten.

Da det skulle velges location for filmene, sto det mellom Geiranger, Saltstraumen og Lofoten. Det endte med «ja, takk – alt sammen.» Og siden midnattssolen glimret med sitt nærvær under hele produksjonen, ble det filmet mer eller mindre døgnet rundt.

– Jeg skal ikke si at det bare var å rette kameraet mot et tilfeldig punkt, rope action og så var vi garantert gull – dette vil nok toppfolka i Sheriff si seg uenig i, men det var ikke langt unna. For det aller meste blir moneyshots når du filmer med Hurtigruten, sier tekstforfatter i Los & Co, Hans Christian Grønn.