Verdens vakreste følelse er forbudt i 68 land

Tankevekker fra Amnesty, signert Anorak og Bacon.

Denne våren mistet alle noe vi alltid har kunnet ta for gitt: Friheten til å ha nærkontakt med de vi er glade i. Savnet har vært stort og sårt, og skrevet side opp og ned om mediene. Men som mang skribent har minnet oss om: før eller senere går restriksjonene over – og tenk hvor deilig det skal bli å endelig kunne vise kjærlighet igjen, også fysisk. Den samme trøsten har derimot ikke homofile i de 68 landene rundt om i verden som forbyr forhold mellom mennesker av samme kjønn. I denne innsikten ligger premisset for den nye filmen fra Amnesty Norge, med idé signert Anorak og produksjon av Bacons stjerneregissør Martin de Thurah.

– For første gang har hele verden en periode fått kjenne på hvordan homofile i disse 68 landene har det hele livet. Der blir ikke restriksjonene borte med pandemien, sier rådgiver i Anorak, Janne Espevalen.

– Inntil vi klarer å samle mange nok bak kravet om å fjerne disse forkvaklede lovene, blir drømmen om frihet til å elske aldri noe mer enn akkurat dét; en drøm, sier marketing manager i Amnesty, Camilla Kolverud. Med dette hjerteskjærende faktumet som bakteppe maner kampanjen til kamp for retten til å elske, og oppfordrer publikum til vise standpunkt ved å bære regnbuearmbånd.

Involverte byråer

Bacon 2 logo
Bacon Filmproduksjon
M

Martin de Thurah

Regissør

K

Kasper Tuxen

Filmfotograf

L

Laura Valentiner-Bohse

Produsent

E

Eli Mari Sandal

Postprodusent

Andre involverte

C

Camilla Kolverud

Ansvarlig hos kunde