Babusjka får ekstra stop motion-muskler

Filmproduksjonsselskapet Babusjka inngår samarbeid med stop motion-selskapet Rowdy Film i London.

Rowdy
Foran: Thomas Harnett O’Meara, medgrunnlegger av Rowdy film. Bak: Kreativ leder og partner Mads Astrup Rønning, leder for animasjonsavdelingen i Babusjka, Ernst Føyn samt Motion Designer Syver Sanengen.

Rowdy Film er et prisvinnende London-basert produksjonsselskap bygget rundt det anerkjente stop motion-studioet Clapham Road Studio.

– Babusjkas mål er å gjøre det enkelt for våre norske norske kunder å jobbe med internasjonalt høyt anerkjente produksjonsmiljøer. Det er helt nødvendig å komme ut av landet for å få tak i de beste. Og nå er vi der, samarbeidet med Rowdy, samt samarbeidet med Ditroit (Milano) og Frame (København) viser det, sier kreativ leder Mads Astrup Rønning i Babusjka.

– Med dagens kommunikasjonsteknologi er alt mye nærmere, og det medfører ingen hindringer med å produsere ute.

Babusjka hadde allerede tette bånd til Clapham Road Studio, og det var naturlig å inngå ett enda tettere samarbeid, forteller han.

– I dette studioet har de produsert filmer som blant annet Coca-Cola «Happiness is Movement» og Chipotle «Back to the Start», de har også skutt en seksjon av Wes Andersons «Grand Budapest Hotel». Studioet er i realiteten et samlingspunkt for de beste animatørene og modellmakerne som er å oppdrive. Ut av dette har Rowdy film oppstått. En gruppe med animasjonsregissører, dukkemakere og teknikere som har frekventert studioet de siste årene for å lage prisvinnende stop motion-filmer, forteller han.

– Clapham Road har produsert en rekker prisvinnende stop motion-filmer de siste årene, og jeg ser ingen grunn til at ikke en norsk film skulle bli det neste store fenomenet. Det skal vi i det minste gjøre vårt ytterste for å få til, sier Matthew Day, eier av Clapham Road Studio og co-founder av Rowdy Film sammen med Thomas Harnett O’Meara.

Fra før representerer Babusjka Andersen M. Studio som også er en del av Rowdy film.

Eksempler på filmer produsert av Rowdy Film:

Specsavers
The Wind in The Willows
ITV ad break
Hermes Paris
David Hockney