Et slags praksis-reisebrev fra inn- og utland

Helene Bjarre og Camilla Antoinette Bøgh forteller om sitt praksisopphold hos NORD DDB.

90055 d9ae0 original
Camilla Antoinette Bøgh (t.v.) og Helene Bjarre har vært praktikanter hos NORD DDB i Oslo, Stockholm og København.

I siste semester av bachelorgraden er det mye som skjer på kort tid. Samtidig som du sjonglerer med skole, jobb, bachelor, konkurranser og praksis, må du finne ut av hva det skal bli ut av deg. En sommerferie som føltes veldig langt borte i januar, er nå rett rundt hjørnet. Plutselig er bacheloroppgave levert, og praksisperioden som vi nå befinner oss på tampen av, er det siste leddet som gjenstår av våre tre år på Westerdals Oslo ACT.

Hvor er dere i praksis a?

Det har ikke kun vært ett svar å gi til familie og nysgjerrige medstudenter på hvor vi har vært i praksis. Vi har nemlig virkelig fått oppleve NORD DDB på nært hold, og ikke bare her i Oslo, men også gjennom en liten svipptur øst og sør.

Reise gjennom NORD

I 2017 slo DDB Oslo, Stockholm, København og Helsinki seg sammen og ble til NORD DDB.

Vår praksisperiode på Oslo-kontoret har vart i snart tre måneder. I løpet av perioden har vi fått være med på filminnspillinger, fotoopptak, kundepresentasjoner, ukentlige kreative møter, og radioinnspilling. I tillegg til dette har vi vært så heldige som ble sendt to uker av perioden vår til kontorene i Stockholm og København.

Det var spennende å få mulighet til å oppleve hvordan det er å jobbe med samme kunde i tre forskjellige land. Vi jobbet blant annet med McDonald’s, der mye de gjør foregår lokalt, og vi har fått kjenne på hvor mye kultur har å si for hva som fungerer når det gjelder reklame. Utenfor kontoret viste kulturforskjellene også seg, og vi var to store spørsmålstegn da svenskene lurte på om vi skulle drikke litt bæsj etter jobb. Men som praksisstudenter blir en alltid med å på en øl.

«Dette er fordelen av å være et 100 prosent integrert miljø i NORD DDB og vi er stolte av å kunne gi våre praksis elever et slik tilbud, å reise på tvers av markedene og ikke minst jobbe med de ulike miljøene på helt konkrete oppgaver», sier Business Director Helen Selberg Johansen i NORD DDB Oslo.

Og hva skjer nå?

Det er spørsmålet de fleste av oss lurer på. Etter tre år på Art Direction-studiet, praksis hos NORD DDB Oslo og litt snusing i Skandinavia, har vi definitivt fått en større forståelse for at det ikke alltid finnes noe fasitsvar. Vi kan sitte i et møte med tre andre kreatører som sier en idé er dritbra, så kommer vi et annet sted hvor du har bommet helt. Hva er gode løsninger og hvordan finner vi de? I Stockholm «macet» kreatørene ut alle ideer, på København-kontoret var veggene fylt med skisseark for hånd, her på Oslo-kontoret er det en god blanding. Det er nettopp dette som gjør det så spennende å få oppleve ulike byråer både i Oslo og i andre byer, fordi alle har sin egen måte å jobbe på.

Vi har hatt et veldig fint praksisopphold hos NORD DDB, og det er kult å få oppleve ikke bare én praksisplass, men tre.

Hilsen Bjarre og Bøgh