Kahoot kjøper Motimate

Læringsplattformaktøren Kahoot kjøper det norske selskapet Motimate, der Aller Media er største aksjonær.

Motimate
Anette Nordskog (foto: Yvonne Wilhelmsen) og Øyvind Bondevik Ødegård (foto: privat).

Motimate har siden oppstarten i 2017 hatt en rivende utvikling, og leverer nå tjenester til mer enn 200 selskaper, med 130.000 brukere i over 35 land.

– Jeg er svært stolt over utviklingen selskapet Motimate har hatt de siste årene. Jeg er også trygg på at Kahoot er en eier som kan bistå Motimate i videre internasjonal skalering og vekst, sier styreleder i Motimate, Anette Nordskog fra Aller Media, i en melding.

Motimate leverer en SaaS-basert (Software as a Service) læringsplattform for internkommunikasjon og opplæring, tilbyr løsninger til mer enn 200 selskaper, og har over 130.000 brukere i mer enn 35 land. DNB, Apotek 1, Jernia og Rema 1000 er blant selskapene som bruker Motimate i dag.

7. april 2020 ble det inngått en avtale om å selge 100 prosent av aksjene i Motimate til Kahoot. Kahoot er en global læringsplattformaktør som opererer innenfor ulike segmenter av læringsindustrien.

Fra startup til sentral aktør

Motimate startet opprinnelig som et spin-off produkt fra et av Aller Medias datterselskaper i 2017. De siste årene er det gjort flere emisjoner for å sikre tilstrekkelig ressurser til skalering av selskapet.

– Aller Media er et mediekonsern som også investerer i start up-selskap innenfor tech. Vi ønsker å bistå selskap som jobber mot skalering og vekst, og Motimate har på kort tid klart å etablere seg som en sentral aktør innenfor læringsteknologi. De har fra starten av hatt en formidabel vekstkurve, sier styremedlem i Motimate, Øyvind Bondevik Ødegård fra Aller Media.

Styreleder Nordskog roser Motimate-gründerne Rolf Risnes og Lars-Petter Windelstad Kjos for både produktet og kulturen de har skapt.

– Dette har vært en innholdsrik og spennende reise som har ført til vesentlig verdiskapning for selskapet, kundene og investorene. Nå står selskapet på terskelen til nye rykk internasjonalt, og vi ønsker dem all mulig lykke til videre med Kahoot som ny eier, sier hun.