Ideer fra oven

Grafisk designer Levi Bergqvist trekker fram jobber fra About Projects/NODE og Jost Grootens i ukens Kudos.

41011 b328c original
41014 80de8 original
41017 42c4f original
41020 cb2d2 original
41023 c3c37 original
41026 45771 original

Levi Bergqvist

er grafisk designer og partner i All Tomorrow's, som han startet opp sammen med Caroline Dahlström og Henrik Tandberg i 2012. Tidligere var Bergqvist senior designer i Dinamo Design.

All Tomorrow's jobber i hovedsak med visuell identitet, pakningsdesign og redaksjonell design.

Fortell om en norskprodusert jobb du er glad i.

– Jeg vil gjerne trekke frem About Projects/NODE og deres katalog for utstillingen «Thoughts from Above» på Bergen Kunsthall i 2009. Dette er en av de kuleste idéene jeg har sett her til lands. Utstillingen handlet om stedsspesifikk kunst hvor konteksten verkene plasseres i påvirker dets betydning, og flere av kunstverkene til Nathan Coley ble plassert rundt på offentlige steder i Bergen by. Designerne videreførte den tanken til katalogen på en veldig smart måte. De booket 11 sider med annonseplass i Byavisen til Bergen og trykket hele katalogen i avisen. Så da du bladde gjennom avisen så bladde du også gjennom katalogen, og omvendt. På vernissagen ble Byavisen delt ut som utstillingskatalog. Utstillingskatalog trykket i 100.000 eksemplarer er imponerende.

Nevn et inspirerende utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– En av mine favorittdesignere, Joost Grootens er en nederlandsk bokdesigner opprinnelig utdannet arkitekt. Jeg så ham nylig på Oslo arkitekturtriennale og fikk litt ekstra innsikt i noen av arbeidene hans. Av bøkene som kommer ut av hans studio er kanskje atlasene de mest bemerkelsesverdige. Fantastisk gjennomarbeidede bøker som har utmerket seg i Verdens Vakreste Bøker-konkurransen flere ganger. Tonnevis med lag av informasjon strukturert på en imponerende måte med intelligente visuelle løsninger nydelig satt sammen til bøker.


Hvis jeg skal belyse én av dem så kan jeg ta «Atlas of the Conflict» som han gikk litt i dybden på da jeg så ham. Å lage et atlas basert på landegrensene rundt Israel-Palestina er i seg selv veldig interessant og utfordrene. Det er en nokså liten bok, et pocket-atlas som man skal kunne ha med i lomma på reise. Kort fortalt er den vanskelige konflikten løst visuelt på en restriktiv og overraskende måte. Kartsidene er kun trykket i to farger, blått for Israel og brun-beige for Palestina. Konfliktområdene hvor begge parter mener å ha eierett som bokstavelig talt overlapper hverandre er de to respektive fargene trykket oppå hverandre. I trykkpressa danner de tilsammen fargen sort slik at de aktuelle områdene blir sorte. Sånne tilsynelatende enkle idéer gjør dagen min.

Atlas of the Conflict

Bla igjennom flere av bøkene til Joost Grootens her.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg vil gjerne gi stafettpinnen videre til vår eks-sjef og venn Axel Hartvig-Larsen, tidligere kreativ leder i Dinamo Design, nå daglig leder. Jeg har kjent Axel i noen år nå og han slutter aldri å overraske, det tror jeg ikke han gjør her heller.