– Kudos til folk som tenkte tanken først

POL-teamet Sara Marie Hødnebø og Rikke Sofie Jacobsen deler ut kudos til originalitet og arbeid som gir dem sol i hjerte og sinn.

91105 f735b original
«The pre-internet shoe», av SMFB for Diesel. Casefilmen ser du lenger ned i saken.

Nytt kreativt team i POL: Sara Marie Hødnebø og Rikke Sofie Jacobsen.Sara Marie Hødnebø og Rikke Sofie Jacobsen møttes i praksis hos TRY for seks år siden, men da i andre partnerkonstellasjoner. Etter det har Sara jobbet i TRY i seks år, mens Rikke har jobbet et år i Kitchen og fem år i Forsman & Bodenfors i Gøteborg. I våres sto alle stjernene i formasjon og de to fant hverandre igjen, og sammen fant de veien til Christian Augusts Gate og ble POL-farere.

– Først, takk for stafettpinnen, Nicoline! Dette var stas for et nyskapt team.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i.

– Kudos til folk som tenkte tanken først. Vi vil trekke frem jobben «The pre-internet shoe» laget av SMFB for Diesel. Den er basert på en kjempebra innsikt og vi tror det er veldig mange som skulle ønske at man var først ute med akkurat den ideen.

– Og for å veie opp kulheten i denne kampanjen litt, må vi også nevne Lottofilmen «Gamlehjem», laget av TRY. Denne gir oss sol i hjertet og sol i sinnet.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– Tilbake til det med å være først ute med ting. Droga5-jobben «Still Free» for Ecko Unltd. er et strålende eksempel på at det er gøy når noen tenker helt nytt og annerledes og tar verden med storm på grunn av det. Denne er vel kjent for å være en av verdens første virale filmer, noe man også kan se på den siiiinnsykt lange (og gammeldagse) casefilmen. Bra det har skjedd litt innenfor casefilm-produksjon også, si!

– Og så var det med å dra det litt ned igjen – og fram i tid. Filmen «Handle with Care» for Gillette, laget av Grey New York, rører noe i hjertene våre. Dessuten er det så deilig å se menn i en så emosjonell og nær setting, det er fint for det er jo sånn verden er. Også er det jo noe med å bruke eldre mennesker i film da, som åpenbart treffer oss. Mer av det!

Hvem vil dere sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Vi tenkte at det hadde vært litt gøy å sende stafettpinnen over dammen til Saras eks-partner Caroline Ekrem for å høre hva som inspirerer henne for tiden.