– Når man setter råflinke folk på saken

Kreativ leder Kjetill Nybø i Kitchen fremsnakker reklamearbeid. Se hvilke jobber som får AD-hjertet hans til å banke litt ekstra.

94733 69b08 original
«Se helheten i detaljene» for PwC av POL.

AD Kjetill Nybø i Kitchen.Kjetill Nybø har jobbet som AD siden våren 1997, da han og daværende makker Jeppe Christoffersen ble ansatt i Bates Backer & Spielvogel. Siden har han jobbet i McCann, og er nå Kreativ leder i Kitchen.

– Takk for «pinnen» og hyggelig kommentar fra Camilla og Preben som jeg har kjent siden vi gikk på Westerdals sammen. De er noen av de flinkeste og fineste folka jeg vet om.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i.

– Alle bortsett fra Tore Skoglund synes vel at de nye Smash-filmene er gøy, men mitt AD-hjerte banket litt ekstra da jeg så jobben til Rikke Sofie Jacobsen og Sara Hødnebø i POL for PWC. Å gjøre det fryktede Excel-arket om til vakker animasjon er både godt tenkt og godt utført.

Nevn et eller flere inspirerende utenlandske arbeider du gjerne skulle ha lagd selv.

– Jeg er glad i jobber som ikke bare løser et problem på en elegant måte, men som rett og slett ser sjukt fint ut. «Insta Novels» for The New York Public Library er en slik jobb. Smart tenkt og nydelig løst.

«Insta Novels», av Mother New York, for The New York Public Library:

– En annen jobb jeg liker godt er Wendys «Twitter Beef» som viser hva man kan få ut av SoMe når man setter råflinke folk på saken.

– Til slutt vil jeg gjerne ha med en film som Camilla, Preben og jeg elsker:

«Evil Beaver» av for Miller Lite.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg vil gjerne sende stafettpinnen til verdens hyggeligste fyr, Egil Alv i Fasett. Han er også en av de mange flinke folka jeg møtte på Westerdals.

«Se helheten i detaljene» for PwC av POL.