Godt og blandet

Ukens Kudos kommer fra det unge TRY-teamet Hallvard Vaaland og Mathias Sandvik.

L1150559
Mathias Sandvik og Hallvard Vaaland.

BIO

Møttes på Westerdals i 2017 og fant ut at vi jobbet bra sammen. Jobbet med studentkonkurranser og vant litt, fikk praksis i TRY som til slutt endte opp i fast ansettelse.

– Tusen takk for stafettpinnen, Sindre og Erlend! Og ikke minst en ekstra takk til dere to for sene kvelder med toastjern, pulverkaffe og litt for tette grupperom i Christian Kroghs gate.

– Som etterspurt har vi funnet frem til dokumentet dere refererer til, og valgt ut noen jobber som fortjener litt kudos.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber dere er glad i.

– En jobb som har festet seg i hjernebarken vår, leeeenge før vi begynte å snuse på reklamebransjen, er en film gjort for Kondomeriet i 2008. På tidspunktet vi så denne filmen på TV, hadde vi ikke hår andre steder enn på hodet. Ferister ble aldri det samme igjen. Kudos for å treffe to pubertale ungdommer!

Av Bål Reklamebyrå. Eivind Lislevand, Bernt A. Bakken, Jan Ove Kongsvik og Kristian Olsen, 2008.

– Aaaah, denne liker vi godt!! Våre flinke kolleger Camilla Bjørnhaug og Preben Moan gjorde en nydelig film for Smash! i 2012. Morsomt manus, morsomt set-design, og ekstra morsomt å caste seg selv i sin egen reklamefilm. Kudos til dere!

Av TRY, Camilla Bjørnhaug og Preben Moan, 2012

– Vi har jo sett noen jobber tidligere som bruker advokat-grepet, som f.eks da Coca-Cola saksøkte Cola-Cola Zero for «smakovertredelse», men «The Legally Binding Beer Contract» for Norrlands Guld er en idé med en innsikt vi liker godt. Hvem har ikke opplevd at kveldens ølplaner gikk i vasken? Kudos for en kampanje som åpnet opp for mye morsom kommunikasjon.

Av Åkestam Holst, Joakim Khoury, Daniel Vaccino, Martin Noreby, 2020.

Some-snacks

– Om Instagram-feeden din er litt døll for tiden, så kan vi anbefale å følge ADen Pablo Rochat. Han gjør kommersielle jobber for blant annet Apple, Chipotle og Hermès, og mindre poster som gjør scrollingen din litt mer gøyal. Kudos for å alltid finne originale og sprø idéer!

Eksempler:

Notifications

Chipotle

Hermes

HYSJ-emoji

AirPod stickers

– Vi avslutter med en liten rakker fra 2006. En gerilja-idé for pizzakjeden Papa John’s i Peru, som fikk oss til å trekke skikkelig på smilebåndet! Enkelt og smart.

Papa johns pizza delivery service door viewer media 97206 adeevee
Quorum/Nazca Saatchi & Saatchi, Lima, Peru

Hvem vil dere sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Vi vil sende stafettpinnen videre til våre tidligere klassekamerater – Ingrid Hvidsten og Jens Østrem i DDB. Hvilke jobber liker dere om dagen?