Plakater som sier «jazz»

Espen Hornes plakatkunst fra den jazzorienterte klubbscenen utgjør et trendmessig pustehull, mener Snorre Seim.

Foto: Johannes W. Berg

Snorre Seim

er senior kreatør i WiMP . Etter en del år i byråbransjen er han nå tilbake i musikkverdenen – et naturlig sted for en som alltid har drevet med å spille plater, lage musikk og designe omslag.

Med et bakoverskuende blikk og tidvis visuell sampling fremstår de som glimrende komposisjoner fra klassisk plakatkunst.

Fortell om en norskprodusert jobb du er glad i.

Espen Horne sine postere for diverse klubber og events i Bergen og andre steder i landet er et kunstnerisk pustehull blant det som ellers er den grafiske trenden. Med strengt grep om typo og form, har hans utallige trykksaker alltid stått ut med sterk identitet. En evig standhaftighet på stram, men organisk design er særlig respektabel. Med et bakoverskuende blikk og tidvis visuell sampling fremstår de som glimrende komposisjoner fra klassisk plakatkunst. Det er alltid tydelige spor av musikk og rytmikk i posterene hans, som jo som regel også handler om å lokke noen danseglade til jazz for dansegulvet. Jeg vil anbefale de fleste en tur innom hans Jassbox-kvelder i Oslo eller Bergen.

Denne musikkvideoen er fantastisk.

Nevn et inspirerende internasjonalt eller utenlandskt arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– Musikkvideoen til Kindness er laget av blant andre Daniel Brereton. Han er en snodig fyr som jeg oppdaget gjennom et t-skjorte-design han gjorde for African Apparel. Denne musikkvideoen er fantastisk. Jeg faller for den særlig demokratiske innstillingen til musikken og den fortrolige dialogen mellom artist og barn. Kindness selv får også komme med sin egen sympatiske filosofi rundt musikk - det åpner så fint opp til å få høre musikken til Kindness. Absolutt feelgood-musikkvideo med et sympatisk budskap er sjelden vare.


– Brereton har også gjort video for Connan Mockasin og Metronomy – disse med en herlig subtil komikk.Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg vil gjerne sende stafettpinnen videre til Børge Bredenbekk – en av illustrasjonsmesterne i Brenneriveien. Han står bak forferdelig mye bra illustrasjonsarbeid i så mange forskjellige stiler. Jeg er fan! På pinnen står det forøvrig; Sorry for at jeg ikke kunne komme på festen.