Ugledamer og elefantmenn

Den London-baserte illustratøren Maria Midttun gir kudos til illustratøren Bjørn Lie for sitt unike uttrykk og helt spesielle lekenhet.

46801 29be3 original
Fra menyen til Soho-restauranten Jackson + Rye. Illustrasjon: Bjørn Lie
46804 909ce original
46807 ca1a8 original
Menyen. Illustrasjon: Bjørn Lie
46810 67cfb original
46813 2a7f9 original
46816 a07f1 original
46819 bb17f original
Fra installasjonen i White Chapel Gallery, signert Kader Attia.
46822 14c37 original
Fra installasjonen i White Chapel Gallery, signert Kader Attia.

Maria Cecilie Midttun

er utdannet illustratør i England og jobber nå frilans i London.

Fortell om en norskprodusert jobb du er glad i.

Bjørn Lie har nylig illustrert den visuelle profilen til en nyåpnet restaurant i Soho, London, Jackson+Rye, inkludert logo, meny og annet trykket materiale. Han har et unikt uttrykk og en fantastisk lekenhet i illustrasjonene sine og skaper en verden hvor man verken stusser over ugledamer eller elefantmenn. Illustrasjonene til Lie er grunn nok til å ta turen innom Jackson+Rye, om ikke annet for å kikke på menyen.

Installasjonen er som drømmebiblioteket til enhver som er glad i gamle bøker med rare bilder og illustrasjoner.

Nevn et inspirerende internasjonalt eller utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– Fransk-algeriske Kader Attias installasjon «Continuum of Repair: The Light of Jacob’s Ladder» er for tiden å finne i Whitechapel Gallery i London. Installasjonen er som drømmebiblioteket til enhver som er glad i gamle bøker med rare bilder og illustrasjoner. Bøkene er sortert under temaer som historie, kunst, arkitektur, vitenskap, fysikk og astronomi, men ligger ellers ganske hulter til bulter i metall- og trestrukturene. I midten finner man en liten utstilling av vitenskapelige instrumenter og en trapp der man kan klatre opp og se inn i speiltaket. Heldigvis er installasjonen åpen i et helt år, så det er tid nok til å bla i så mange bøker man bare orker.Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg er fan av uavhengige magasiner, og vil gjerne høre hva som inspirerer Martin Rasch Ersdal, redaktør for Magasinet Kote som jeg var så heldig å få tegne litt for i fjor.

Bilder av Kader Attia’s installasjon er hentet fra http://www.recentfuturearchive.com/2014/01/kader-attia-at-whitechapel-gallery.html