Reklame som kan lære oss noe

Stafettpinnen har havnet hos kreatørteamet Helena Egeland og Anna Berg Gjendem i Anorak.

85091 fc866 original
Fra «Sick Kids VS. Undeniable» av Cossette for The Hospital for Sick Children.
85102 4111c original
«The most surprising fail-video you will see».

I Anorak: Kreatørene Helena Egeland og Anna Berg Gjendem.

Helena Egeland har snart runda to år i Anorak, og har før den tid vært hos sine venner i Kitchen og DDB. Anna Berg Gjendem har fast plass rundt bordet hos Anorak, hvor hun nå har vært i tre år. Sammen utgjør de teamet Anna og Helena, og har rukket å putte både sølvfisk og gullblyant i bokhylla på kontoret.

– Først av alt; tusen takk for kudos, Kim og John. Og grattis med ny arbeidsplass!

Fortell om en norskprodusert jobb dere er glad i.

– Vi liker når reklame kan lære oss noe – i hvert fall når det er noe viktig på spill, som et liv, for eksempel. Dette synes vi TRY, Tangrystan og Andrea Eckerbom sin nye jobb for Røde Kors er et prakteksempel på, hvor vi begge svarte feil på alle tre spørsmålene:

«The most surprising fail-video you will see» av TRY for Røde Kors (kan også sees i mediespilleren).

Nevn ett eller flere internasjonale arbeider dere gjerne skulle laget selv.

– En film som virkelig har gitt oss gåsehud er «SickKids VS: Undeniable». Det er rått å se små syke barn bli fremstilt som sterke superhelter, klare for kamp. Musikk, klipp og spesialeffekter er med på å gjøre denne kampanjen til (i våre øyne) et mesterverk.

«Sick Kids VS. Undeniable» av Cossette for The Hospital for Sick Children

– En annen kampanje vi har lagt vår elsk på er en gammel slager fra Sverige. Apotekets «Magen» er en dokumentarserie fra innsiden av magen. Dette er virkelig en sjarmerende måte å prate om et usjarmerende tema på. Vi liker spesielt godt Sverker i Tykktarmen.

«Magen» av Forsman & Bodenfors for Apoteket.


Noe mer dere har på hjertet?

– Til sist vil vi også gi litt kjærlighet (som Adam pleier å si) til den ferske kreatørduoen Henrik og Adam. I tillegg til å være våre «brødre» (som Adam også sier) er de skikkelig dyktige.

Hvem vil dere sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Vi vil gjerne sende kudospinnen videre til de kule kvinnsa i Chinatown Oslo, Laila Myrseth Tryggeset og Helene Egeland. Vi gleder oss til å se hva dere kommer med!

«The most surprising fail-video you will see».