Drømmer om Florida

Regissør Marie Kristiansen viser fram et knippe reklamefilmer hun har sansen for.

89038 5b7fb original
Regissør Marie Kristiansen.
89045 9895e original
Stakkars Peder: Fra ANTI og GKs siste kampanje for Infinitum, regissert av Aksel Hennie.

Marie Kristiansen har regissert en rekke reklamefilmer i inn- og utland, for blant andre Colgate, Huawei, SAS, DNB, Hennig Olsen og If. I 2016 vant hun Spellemansprisen for musikkvideoen «Hvite menn som pusher 50» av Karpe Diem. Hun er nå i ferd med å avslutte Sesong 4 av «Unge Lovende» som konseptuerende regissør. Marie finner du hos Einar film og fortellinger.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i.

– Nylig så jeg denne for Infinitum som jeg syns var veldig kul. Fra ANTI og Geelmuyden Kiese. Regissert av Axel Hennie. Infinitum har stort sett veldig bra reklamer, synes jeg.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– Denne reklamefilmen for Lexsus er regissert av Ace Norton. Jeg digger den fantasifulle vrien på en i utgangspunktet ganske enkel idé. Budskapet kommer godt frem samtidig som du blir glad og stimulert av bildene. Jeg har akkurat signert med samme selskap som Ace i LA og håper å få bryne meg på lignende prosjekter.


– Dette er en reklamefilm som overhodet ikke føles som en reklamefilm. Regissert av Emily Kai Bock. Jeg syns det er en fin løsning på en typisk slice of life-reklame, som egentlig ikke skal gjøre noe mer enn å knytte god stemning opp mot produktet. Noe den får veldig fint til.


– Selv drømmer jeg for tiden om å lage en overdådig Lotto- eller Flax-reklame. Kanskje fordi jeg akkurat har feriert i Florida … Føler meg litt sånn her: Nescafé, regi Traktor:

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Sender den videre til Caroline Riis i TRY. Synes hun er veldig flink og hun virker som en kul dame jeg gjerne vil bli bedre kjent med!