– Løsningen kan være en helt annen

Tekstforfatter Peter Power i Anorak gir en hyllest til ting som er bra med England. I hvert fall to ting: Marmite og tekstforfattere.

89784 8c4a6 original
«End Marmite Neglect» av Adam&EveDDB.

Peter Power er tekstforfatter i Anorak. Han har bare jobbet i Anorak. På fritiden liker han musikk og barn, og har derfor fire synthesizere og fire barn.

– Tusen takk til Bjørnar Buxrud for stafettpinnen og en usedvanlig hyggelig tur til New York.

Fortell om én eller flere internasjonale jobber du er glad i.

– Som halvt brite tenkte jeg å hylle to ting som er bra med England: Marmite og engelske copywriters. Marmite er et nydelig gjærekstraktpålegg som jeg elsker, men mange hater. Marmite er også klar over at det ikke finnes noe midt i mellom og har derfor konseptet «Love it or Hate it». Her er en film som jeg liker mest fordi Marmite ble med på at sluttscenen skulle være et barn som nesten brekker seg av produktet deres.

– Når det gjelder engelske copywriters, er det det ikke så mye mer å si enn at de er veldig flinke. Her er to ganske bra setninger.

– Av en eller annen grunn dukker denne jobben fra Brasil av og til opp på idérommet når vi står fast. Moralen er: Løsningen kan være noe helt annet.

– Denne kombinasjonen av hamburger og teknologi fikk meg skulle jeg ønske jeg hadde laget: Google Home of the Whopper for Burger King, av Casal + Peña.

– Og den her får meg til å le: Old Spice Muscle Music av Terry Crews.

Fortell om én eller flere norske jobber du er glad i.

– Norsk kudos går til gjengen i Morgenstern som over flere år har jobbet frem en av Norges tydeligste merkevarer, Finn.no. Siste jobb i rekken er et godt eksempel på hvordan jeg tror mange, som en konsekvens av kommunikasjonen deres, oppfatter Finn.no: smarte og lune. Så kudos til «Ønskes kjøpt: Havplast!»

– Jobb nummer to må bli Solo og Olga Marie Mikalsen. Reklamefilmen som fikk familiemedlemmer til å rope at Solo-reklamen var på. Og der satt vi alle sammen og lo.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg sender stafettpinnen videre til Kavar Singh, en gromgutt som elsker å lage film og ikke synes det er noe stress å plukke opp kreatører på Rema 1000 Hauketo på innspillingsdager. Hva slags jobber gir deg sommerfugler i magen, Kavar?

«End Marmite Neglect» av Adam&EveDDB.