– Ekstremt fet, liten sak!

Kudos holder seg i Syden litt til. Filmfotograf Pål Ulvik Rokseth har stafettpinnen. Og dette er hans kudos til menn som har inspirert ham.

Skjermbilde 2022 10 09 kl 15 51 23
Pål Ulvik Rokseth.

– Det stemmer som du sier Helge, er på opptak i Athen, med DEG! Veldig fin kudos du skrev. Takk for lazer-pinnen, min venn. Her er et bilde av meg i Athen på jobb.

BIO

Som mange andre fotografer før meg har jeg vel latt meg inspirere av Randolph Småfix, født 1900. Kanonfotograf, Mandal. Jeg startet min karriere ute på SCANCAM på Jar og har generelt ingen utdannelse ellers, men jobber som filmfotograf.

Småfix
Skjermbilde 2022 10 09 kl 15 51 42

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i.

– Jeg er veldig glad i min far, Stein Rokseth! Han jobbet som industridesigner i GRID back in the day, og han har inspirert en del opp igjennom for å si det mildt. Husker disse plakatene her!

Memphis plakater

– Designet for Memphis Gruppens utstilling på Galleri F-15, Jeløya, 1984. Så litt kudos til Reidar Holtskog og Niels Ditlev / Art Aid. Selv om det ikke var pappa som tegnet noe på disse da.

Artaid

– Når det gjelder film blir det denne! Men kudosen går til Bo Lundgren for å ha vært grip. Legende fyr!

Mr. Bean på Rema 1000.

– Så har du jo også Little Fwend! Norsk design og ekstremt fet, liten sak! Laget av en annen legende, nemlig Lasse Gretland.

Little fwend
Little Fwend - stiftearmassistent.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid dere gjerne skulle ha lagd selv.

– Igjen har vel papsen inspirert, og husker vel dette som det feteste jeg har sett! Topp 3 design-produkt gjennom tidene! Dieter Rams for Braun !

Dieter rams
Dieter Rams.
The wall
The Wall Unit av Dieter Rams.

– Om jeg kan velge syns jeg kinoreklame er best! Og selvfølgelig sett på kino! Så tenkte jeg skulle trekke frem denne sinnsyke traileren fra Robert Eggers film «The Lighthouse». Også han er vel tidligere produksjonsdesigner, tror jeg! Makan til rå dude! Kan jo nevne at denne versjonen, som er Universal Studio sin trailer, er helt sjukt mye bedre en den originale traileren!

Trailer «The Lighthouse», Robert Eggers.

– På musikkfronten liker jeg de små snippets av filmer Radiohead driver med. Kult at de trekker fram kunstnere fra hele verden. Yorgos Lanthimos lagde en veldig fet sak for Radiohead på Instagram.

«Identikit» Radiohead, regissert av Yorgos Lanthimos.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg vil gi pinnen videre til Lasse Gretland simpelthen fordi han er den kuleste jeg kjenner! Jobber som regissør, vant NM i street-skating 1990 der Joachim Trier var hoveddommer, startet nylig egen lydbar - Dangerous Club, og som tidligere nevnt, grunnlegger av Little Fwend.