From SR Bank with love

Illustratør Anette Moi er over gjennomsnittet glad i farger, og gir kudos til en Stavangerbasert bank som spritet opp bybildet ved å pimpe busskurene med palmer, bast, bambus, longdrinks og sterke farger.

46639 bcfd4 original
Procontras kampanje for Sparebank 1 SR-bank Mobilbank-app: Kina
46642 46fb3 original
Procontras kampanje for Sparebank 1 SR-bank Mobilbank-app: Afrika
46645 ade00 original
Procontras kampanje for Sparebank 1 SR-bank Mobilbank-app: Syden
46648 4910d original
Procontras kampanje for Sparebank 1 SR-bank Mobilbank-app: India

Anette Moi er frilansillustratør og kunstner, utdannet grafisk designer ved Norges Kreative Fagskole i Stavanger og ved London Metropolitan University. Hun bor og jobber i Stavanger.
Fortell om en norskprodusert jobb du er glad i.

– Procontra i Stavanger hadde en kampanje for SR-Bank i 2013. De skulle utvikle en kampanje for Sparebank 1 SR-Bank sin Mobilbank app. De skulle skaffe nye brukere av Mobilbank og øke bankens synlighet i byrommet, i tillegg til å skape positive vibber rundt banken. Konseptet ble bygget rundt en idé om å knytte Mobilbank-appen til sommerferien. De forvandlet fem av de kjedelige busskurene i Stavanger til potensielle ferieplasser verden rundt, fra India til Syden. Ikke bare ble det en fryd å vente på bussen, men de lanserte også en konkurranse i sosiale medier, slik at folk kunne vinne en sum penger for en ferie. Denne jobben gjorde Stavanger til en mer fargerik by for en liten stund. Jeg er glad i farger og byråer som våger å gjøre noe utenom det vanlige!


Nevn et inspirerende internasjonalt eller utenlandskt arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

Jean Jullien er en fransk grafisk designer som jobber og bor i London. Hans plakater for TFL (Transport for London) er en inspirerende jobb jeg gjerne skulle ha lagd selv. Han er en utrolig kreativ, morsom og unik designer og jeg synest det er kult at TFL bruker illustrasjoner i sine kampanjer. Tenk å få lage illustrasjoner som henger over hele London! Drømmejobb.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg sender stafettpinnen videre til Maria Midttun, som bor og jobber i London. Fordi hun er flink og jeg har lyst å høre mer fra henne.