– Så jævla bra, selv om folk er lei

Kreatør Joachim Bjørndahl i NORD DDB har ukens stafettpinne. Han har plukket frem internasjonale jobber fra DDB, blant annet et som fanger tidsånden godt.

91594 204e7 original
Fra Björn Borgs «Marriage Unblocked», av NORD DDB Stockholm. Se filmen i saken.

Kreatør Joachim Bjørndahl i NORD DDB.Joachim Bjørndahl har jobbet i DDB, nå NORD DDB, siden 2006.

– Tusen takk Kenneth og Even. Hyggelig at dere savner meg.

Janne Brenda Lysø i POL sa noe fint om at humring er reklamens beste venn her for litt siden. Et kort bidrag herfra:

«Brownie» Ameriquest, av DDB San Francisco

– Noe ganske annet som er mer på tidsånd, men mindre tidløst, er denne jobben fra kontoret i Stockholm som jeg synes er fin, akkurat nå. Drøy link til brand her kanskje, men passer jo på en måte også. Om interessert, les mer her: Marriage Unblocked

«Marriage Unblocked» for Björn Borg, NORD DDB Stockholm.

– Bra tekst i fin utførelse er noe det fantes mer av før. Her er en fra slutten av sekstitallet. Kanskje temperaturen i teksten ikke passer helt i dag, men innholdet kan vi fortsatt skrive oss bak øret.

«Do this or die», annonse i Time Magazine 1960-og-noe, DDB

– Så videre til noe HELT annet. Døvt å gå utenfor formatet for denne spalten muligens, men her er altså en kortfilm. Se den om du har tid. Poenget med denne er at det går an å skifte totalt inntrykk av noen på 20 minutter (noe vi kan la oss inspirere av). Kortfilmen, Multi Facial, er skrevet, regissert og spilt av VIN DIESEL (han du liker å tro er en oppblåst fjott). Denne sendte han inn til filmfestivalen i Cannes i 1995, og slik ble han oppdaget av Steven Spielberg (og senere castet til Saving Private Ryan).

– Og så hjemover, så jævla bra, selv om folk er lei. Et virkelig inspirerende stykke arbeid – og som Fredrik Omre ved siden av meg helt riktig påpeker: også hodepinefremkallende. Kudos til Anorak:

The Distress Signal for Amnesty International

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Pinnen går videre til Helle Gundersen og Lene Utigard ved Westerdals – takk for bra prosjekt tidligere i høst. Spørsmålet er hva tredjeklassingene deres kan bli enige om er fine jobber?