Moderne kommunikasjon

Forrige innehaver av Kudos-stafettpinnen malte fotograf Jeton Kaçaniku opp i et hjørne som «moderne». Dette er resultatet.

90573 ba276 original
«Truth» av Kamasi Washington. Regi: AG Rojas

Jeton Kacaniku.Jeton Kaçaniku har jobbet som frilansfotograf i over 12 år. Han har jobbet mye med redaksjonelt arbeid, men har de siste årene fokusert mer og mer på levende bilder og full produksjon av visuelt innhold. Med kunder som Rema 1000, Ruter, Circle K, Finn.no, Freia, IKEA, Plan Norge, Pierre Robert, David Andersen, Fretex, Kari Traa og flere.

– Takk for at du valgte meg, Hans Martin. Du malte meg inn i et hjørne ved å kalle meg «moderne» så jeg blir nesten nødt til å velge det som tema.

– Det sies at det i 2018 tas flere bilder på et år enn det har blitt gjort de siste 100 årene tilsammen. Det pumpes ut uendelig med «content» hver eneste dag – på godt og vondt. Derfor blir jeg ekstra glad, og ekstra inspirert når det dukker opp ting jeg aldri har sett før.

– Her er noen få skapere som har fått meg til å stoppe opp og tenke wow/wtf:

– Regissør AG Rojas lagde en vakker og annerledes musikkvideo for Kamasi Washington som var bra nok til å henge i Whitney-museet som installasjon [se videoen øverst i saken].

Casey Neistat sin rebelske reklamefilm for Nike skapte en generasjon av reise-vloggere på YouTube (på godt og vondt).

– Apropos youtubere så har vi Brad Hall, som er en sneaker-anmelder som skiller seg litt ut fra resten.

Dexter Navy er en ung filmregissør som klokker inn mange timer foran klippebordet.

– Men Romain Gavras viser at han er fortsatt best i denne musikkvideoen for Jamie xx.

Esteban Diacono er en ekstremt dyktig motion designer, men det er Instagram-kontoen hans som virkelig skinner, der man havner i en feed som er veldig vanskelig å koble seg fra.

Erik Madigan Heck er en inspirerende fotograf som bruker mye sterke farger. Hans kone og barn er ofte foran kamera som en aldri så liten trademark.

– Den sørafrikanske fotografen Kristin-Lee Moolman sammen med stylisten Ibrahim Kamara er et kreativt team som lager moteserier tatt ut av et parallelt univers.

– Til slutt så har vi norske Johannes Greve Muskat. En fyr som jeg har kjent personlig siden han var ung og lovende til ung og mer lovende. Alltid inspirerende å se nye ting han dukker opp med. Dette er fra den siste videoen han regisserte for Conner Youngblood.

Hvem vil du sende stafettpinnen til, og hvorfor?

– Stafettpinnen går videre til min «twin brother from another mother» og dyktig fyr med god smak, Tony Næss, daglig leder for Simplenæss.

«Truth» av Kamasi Washington. Regi: AG Rojas