Fra innsiden og ut

Digital produktdesigner Renata Barros har stafettpinnen denne uka. Hun tar oss med til Pakistan og Zimbabwe, via Brasil.

93575 62bce original
93576 47c62 original
93577 146db original
93578 18646 original
93579 a8988 original
Familien Bokhari.
93580 537fb original
93581 3ef05 original
Kurv laget av sjøgress

Digital produktdesigner og UX konsulent Renata J. Barros.Renata Barros er en brasiliansk designer som har bodd i Norge i tolv år. I Norge, etter å ha lært å kle seg i ull, har hun vært med på å skape digitale designløsninger for mellomstore og større kunder i konsulentselskaper. Nå driver hun sin egen virksomhet, og har levert digital produktdesign til store og små kunder.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i.

Runa Klock er en av de mest inspirerende designere jeg har truffet. Hun er utdannet industridesigner, og har valgt å jobbe med design som er bærekraftig og inkluderende. Hun står også bak Epleslang og Retour, men favoritten min er arbeidet hun gjør med Bokhari.

– Med Bokhari har hun utviklet en del produkter sammen med en fabrikk i Pakistan. Produksjonen gir arbeid til folk, og finansierer en skole for jenter i en del av landet hvor det er sjeldent (se bilder i mediespilleren).

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

Bárbara Soalheiro, fra MESA, har utviklet en metode hvor hun samler de mest talentfulle menneskene rundt et bord - MESA - for å løse et problem på kort tid.

– Gjennomføringen er uklanderlig og fokuset på opplevelsen har gitt gode resultater for bedrifter over hele verden, noe som gjør metoden mer og mer populær.

– Jeg også har blitt glad i arbeidet til Sunu Gonera, som jeg så på et foredrag i Sør-Afrika for noen år siden. Han er en filmregissør fra Zimbabwe som vil at folk i Afrika skal få fortelle historiene sine «from the inside out». Reklamefilmen hans One Source har vunnet en del priser, og er en fin og sterk hyllest til den afrikanske kulturen.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg vil gjerne sende stafettpinnen til Sofia Østerhus, en av designerne bak Byggstudio. Hun har en ekstremt fin, poetisk og innholdsrik tilnærming til design og offentlige plasser. Og hun er så utrolig kunnskapsrik at det blir en glede å følge dette videre.