Kudos fra Paris

Myklebust og Rørstad er vestlendingene bak det Paris-baserte designstudioet No More Mondays. De jobber blant annet med de store motehusene, og henter mye inspirasjon derfra.

95580 86024 original
Sølve Sundsbø.
95581 1e7fe original
Foto av Sølve Sundsbø med kjoler i print design av Myklebust.
95582 31558 original
Tilda Swinton av Sølve Sundsbø.

No More Mondays er et kreativt studio i Paris startet av vestlendingene Torunn Myklebust og Brede Rørstad. De skaper grafiske konsept og tekstiler for motehus, og jobber på tvers av ulike uttrykksformer med fokus på historiefortelling og merkevarebygging. De har arbeidet med kunder som Givenchy, Alexander McQueen, Balmain og Roberto Cavalli.

– Vi må takke Lasse Fløde for en hyggelig introduksjon og for at han sendte stafettpinnen videre til oss! Vi er i ferd med å stenge studioet før vi tar juleferie på Sunnmøre, så dette er en perfekt måte å avslutte jobbåret på - å få dele noe av det vi inspireres av.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i.

– Fotografen Sølve Sundsbø er norsk gigant på den internasjonale motescenen. Han jobber med de største motehusene, og skaper alltid en magi da han utfordrer opplevelsen vår av hva som er ekte og fantasi i sin karakteristiske stil. Vi fikk øynene opp for han da han skjøt de ikoniske bildene av Alexander McQueens kreasjoner i den perioden Torunn jobbet hos McQueen i London. Han er en stor inspirasjonskilde for oss, både i vår design og i vår instagramprofil.

(Se bilder i mediespilleren).

– Vi elsket kurateringen av Munch-museet sin utstillingsserie Munch + som på en kompromissløs måte revitaliserte hvordan Munch sin kunst sees og oppleves i dag. Munch + Melgård-utstillingen var mektig, og den var med å fjerne den kjøleskapmagnet-uskylden som over tid har bygd seg opp rundt en del av Munch sin kunst.

– Utstillingsdesignen og katalogene ble designet av Snøhetta, og de klarte også å fange energien i dette konseptet på en fantastisk måte.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv

– Vi skulle ønske vi hadde gjort alle prosjektene til M/M Paris. Vi innsåg i ettertid at vi allerede oppdaget arbeidene deres gjennom noen av Björk sine første plater, som de gjorde design og art direction for. M/M Paris fremstår som helt unike i sitt uttrykk og inspirerer alltid med sin lekenhet i måten de tilnærmer seg design på. Med utgangspunkt i grafisk design og illustrasjon, jobber de med det meste i alt fra fra rebranding av store merker, til set design som under Lacoste sitt show i Paris, til å ha art direction av september-utgaven av Vogue, til utstillinger og møbeldesign. Alltid like inspirerende, og alt skapes med et lite team i deres studio her i Paris.

Rebranding av motehuset Loewe.

M/M Paris

Grafikk designet av M/M Paris for Björk som ble gjort om til en skulptur.

Møbler designet av M/M Paris

Lacoste x M/M Paris collab.

– Tusen takk for oss i No More Mondays.

Kudos tar en liten pause for å gi plass til Nedtelling til Gullblyanten, og er tilbake til våren.