Dombås kaller

Forrige uke sendte Anders og Thea stafettpinnen til Dombås, nærmere bestemt til Martin Amble Ruge i Bortelaget. Han viser frem arbeid fra reiselivet.

Martin main

BIO

Martin Amble Ruge jobbet som kreatør i POL frem til 2018 da han bestemte seg for å følge sin indre eksistensielle krise og flytte til fjells. På fjellet jobbet han først som innholdsprodusent for Nasjonalparkriket Reiseliv. Våren 2021 startet han det kreative byrået Bortelaget. Byrået leverer idé- og konseptutvikling i tillegg til innholdsproduksjon med Gudbrandsdalen som kulisser.

Psst: Bortelaget søker etter en filmer / innholdsprodusent i disse dager om noen andre har behov for å komme seg vekk fra byen.

– Først og fremst må jeg nesten bare melde at det er en sjukt stas at tidligere kollegaer fortsatt tenker på meg, og at jeg får muligheten til dele litt inspirasjon her på KF.

– Ettersom at jeg har vært en snartur innom reiselivet tenkte jeg å dele noen inspirerende jobber fra denne magiske bransjen, overfylt med droner og episk musikk.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i.

– Da Safari på Safari slapp traileren sin i 2020 føltes det som en knockout på alle de generiske travel influencerne. Selv om det ikke er en ren reklamejobb mener jeg den absolutt må nevnes som noe av det alle beste innen reiselivskommunikasjon de siste to årene. Umulig å ikke bli begeistra av den gjengen.

Produsert av Lucky View.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– Alle vet at 2020 var ganske crap for reiselivet, men heldigvis var det ikke alle som dro i nødbremsen og stoppet all form for kommunikasjon. Tourism New Zealand lagde denne morsomme kampanjen for alle som ikke kunne komme på besøk. Herlig å se såpass original idé og sjukt kult produsert.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Min kudos går videre til Fredrik Perry og Pernille Reimers. Teamet avslutter Westerdals i disse dager og jeg er sikker på at de blir et sjukt godt tilskudd til bransjen. Jeg gleder meg til å høre hva som inspirere dem.