Det gode liv på Tøyen

Gründerne i kommunikasjonsbyrået Lid & Wiken traff hverandre på Westerdals, og startet byrå rett etter skolen. Her deler de noen av sine favorittarbeid.

85780 8cfaf original
SKAM. Foto: NRK

Lid & Wiken: Natasha, Ada og Eva.

Eva Sætereng Wiken

og Natasha Lid Bjørdalsbakke syntes det var så gøy å henge sammen på Westerdals at de like gjerne startet byrå straks de var ferdige på skolen. De fikk med seg Ada Weel Olsen på laget, og nå lever trioen det gode liv på Tøyen sammen med tekstbyrået dyson.drager. Der lager de blant annet visuelle identiteter, nettsider og strategier for sosiale medier til et bredt spekter av kunder.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber dere er glad i.

– Den første jobben vi ønsker å trekke frem er Skam. Dette er for oss et nyskapende konsept som håndterer balansegangen mellom fiksjon og virkelighet på en helt utmerket måte. Vi har blitt kjent med Isak, Nora og resten av gjengen gjennom sosiale medier og på nett. Det at serien er tatt ut i så mange kanaler, og tilsynelatende i «real-time», gjør at fans har mulighet til å respondere på hendelsene som blir delt. Det har vært godtvondt å kjenne den keitete usikkerheten så tett på kroppen. Takk til Julie Andem og P3 for samtaleemne i lunsjen i to år! Vi blir svimmel av å prøve å se for oss alt arbeidet som ligger bak og at man i så lang tid har vært «på» 24 timer i døgnet for å trykke på riktige knapper til rett tid.

SKAM

– Den andre jobben som har vært samtaleemne i lunsjen i det siste er kampanjen «Gå for meg» for foreningen FRI. Dagen kampanjen ble lansert hadde alle på kontoret sett den før vi møttes om morgenen. Filmene og nettsiden fikk samtlige av oss til å stoppe opp og bli beveget at historiene som ble delt. Selv om vi lever i 2017 og i et liberalt land er Pride viktig. Vi tror at denne formidlingen av, for mange, et tabubelagt emne kan lede til mer åpenhet.

Gå for meg


Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du/dere gjerne skulle ha lagd selv

Imagine
– Det er så enkelt, men så bra! Denne annonseserien utfordrer fantasien i deg og gjør at du trekker på smilebåndet. En type jobb som man gjerne kunne tenke seg å komme på selv, men når det ikke ble slik, er vi glade for at det tyske byrået Jung von Matt gjorde det.

Hvem vil du/dere sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Vi vil sende stafettpinnen til Madeleine Skjelland Eriksen i Bleed. Vi studerte sammen med Madeleine og har hele tiden vært fans av det hun gjør. En hardtarbeidende og bra dame med mange gode kommentarer på lur!