– En snål thailandsk diamant

Kreatør-teamet Kenneth Lamond og Even Moseng i TRY holder det snålt, lett og ledig i ukens Kudos.

91541 43105 original
«Forever» for ELE Thailand av Lobster & Company.

I TRY: Kenneth Lamond og Even Moseng.Even Moseng og Kenneth Lamond har jobbet sammen i fem år i DDB Oslo, før de i 2017 pakket snippsekken og flytta til TRY. Der holder de koken med løst og fast.

– Takk for pinnen, André Gidoin! Bak det Cirque du Soleil-ete navnet lurer det jo en sindig fyr fra Nittedal. En topp, topp kar som vi er glade vi får låne litt. Du er bransjens egen versjon av han fyren i den SMFB-reklamen som omsider vender hjem fra New York for å starte frisørsalong i hjembygda. Vi er glade for å ha deg tilbake i dette lille nisselandet vårt!

– Over til jobbene. På denne mørke tida av året er det særs viktig å klare holde det lett og ledig. Derfor ingen snedige strategi-ideer eller følete casevideoer, kun morro.

– Første jobb ut er en snål, thailandsk diamant som dukket opp på kontoret her på forsommeren. Den er jo lett å avfeie som noe rare greier fra Asia, men fyttikatta så gøy og deilig annerledes. Vi kan vel være enige om at det lages nok reklame her til lands som ligner på reklame. Sølvløven de fikk for denne minner oss på at det kan være verdt å skrive ut den ideen, som du er helt sikker på at kunden ikke kommer til å kjøpe. Bittelitt lang, men definitivt verdt tiden.

«Forever» for ELE Thailand av Lobster & Company.

– Neste juvel ut er en gammel Einstein-perle det er umulig å ikke like, rett og slett fordi det rekker man ikke.

Little Caesars Pizza «Cast», Barton F. Graf 9000, New York. Regi: Harold Einstein

– Den var så kjapp at vi vel rekker en rakker til fra samme regissør. Denne gangen for reisesøketjenesten Kayak.

KAYAK «Brain Surgeon», Barton F. Graf 9000, New York. Regi: Harold Einstein

– Finn.no jobbene har blitt mye hyllet, og med god grunn. Vi lar oss imponere over hvordan de til stadig klarer å finne nye og interessante innfallsvinkler til hver kampanje, samtidig som sluttproduktet alltid er underholdende. Applaus!

finn.no «Historien om suksess», Morgenstern

Hvem vil dere sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Takk for oss! Sender pinnen til vår tidligere kollega, gode gamle Joachim Bjørndahl på NORD DDB. Hva skjer ‘a?