– Fra det banalt enkle til det geniale

Denne gangen er det senior designer Henrik Haugan i Snøhetta som gir kudos. Han er spesielt opptatt av bøker og har formgitt et stort antall, særlig med kunsttematikk, og det kan man ane i arbeidene han fremsnakker.

94896 e0473 original
Årets vakreste bok 2017: Bård Breivik – «I’d love the key to the master lock». Design: Rune Døli / Modest.
94897 7c73d original
Årets vakreste bok 2017: Bård Breivik – «I’d love the key to the master lock». Design: Rune Døli / Modest.
94898 34e5b original
Årets vakreste bok 2017: Bård Breivik – «I’d love the key to the master lock». Design: Rune Døli / Modest.

Senior designer Henrik Haugan. Foto: Pål Laukli.Henrik Haugan er utdannet billedkunstner fra SHKS, St Martin’s i London og Statens kunstakademi i Oslo. Han har jobbet med design siden 1995 i diverse designbyråer før Snøhetta som Virtual Garden, Rayon og Volt design for å nevne noen. Han har jobbet med kunder som Vy, Norges Bank, Historisk museum, Munchmuseet og Universitetet i Oslo.

Fortell om en eller flere norsproduserte arbeider du er glad i.

– Et norskprodusert arbeid jeg er glad i er Årets vakreste bok 2017 av Bård Breivik, «I’d love the key to the master lock». Design: Rune Døli / Modest.

– Et helt rått prosjekt på alle måter. Et enormt materiale knyttet til en av Norges viktigste kunstnere etter Munch. Vakkert organisert. Tekster, verksdokumentasjon og dokumentarisk foto av alle typer og kvaliteter. Dessuten er jo objektene i seg svært vakre. (Bilder i mediespilleren)

Nevn et eller flere inspirerende utenlandske jobber du gjerne skulle ha lagd selv.

– En internasjonal jobb jeg gjerne skulle gjort selv er den visuelle identiteten for arkitekturbiennalen i Venezia 2012, av John Morgan Studio. John Morgan bruker typografien du finner på skiltene i Venezia til å lage en utrolig fin og stedsspesifikk profil. Enkel og genial – og veldig, veldig vakker. Det er tydelig hvor kort det er fra det banalt enkle til det geniale.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Vil gjerne sende stafettpinnen videre til Trond Vestengen i Ernö (nå Atyp – red.anm.), som er en AD med stort bankende designerhjerte. Jeg hadde gleden av å jobbe med Trond i Virtual Garden tidlig på 2000-tallet med kunder som for eksempel Vinmonopolet.