– Pekefinger, humor og fakta

Bjørn Heggdal i LINK er emballasjeutvikler, og er over gjennomsnittet interessert i bølgepapp og kartong. Ifølge en samarbeidspartner er han som et lite barn på julaften, som gjerne hiver innholdet i eska til side for å kikke nærmere på emballasjen.

93173 b10ca original
Atle Antonsen i kampanjen «Ta deg sammen!» fra Grønt Punkt Norge, av Alexander Reklamebyrå.

Bjørn Heggdal i LINK.Bjørn Heggdal har blant annet jobbet som emballasjeutvikler i Lilleborg og TINE, samt som produktutvikler i Jordan. Nå driver han Link, som nettopp jobber med: produkt og emballasjedesign.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i

– Først vil jeg benytte anledningen til å skryte av Grønt Punkt Norge og den jobben de gjør for å gi både designere, produsenter og forbrukere nyttig og viktig kunnskap om emballasje og sirkulær materialbruk. Dagens plast-debatt er utvilsomt viktig, men dessverre alt for ofte basert på manglende kunnskap om hvilken rolle og påvirkning emballasjen har gjennom hele verdikjeden.

– Liker særlig godt «Ta deg sammen' a»-serien laget av Alexander Reklamebyrå og Pryserfilm med Christian Skolmen på regi. En fin kombinasjon av pekefinger, humor og fakta.

– I noen prosjekter blir det litt jobbing i 3D og med tanke på produktvisualiseringer er Magnus Skogsfjord en stor inspirasjonskilde.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv

– Som emballasjeutvikler jobber jeg med mange ulike formater og materialer – hver type med sine fordeler og ulemper. Men om jeg måtte velge ett materiale vil det nok bli kartong og bølgepapp; Med en god papirkniv og litt dobbeltsidig tape kan man på få timer gå fra en flat konseptskisse til en funksjonell prototype. Alle som er litt over middels interessert i «cardboard engineering» bør studere jobbene til Mat Bogust i Think Packaging. Mat utvikler emballasjeløsninger som er både funksjonelle, estetiske og lekende.

Se mer av arbeidet her.

Se mer av arbeidet her.

Se mer av arbeidet her.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg sender stafettpinnen videre til Tor Åge Vorren i Røst kommunikasjon i Tromsø. Hvorfor? Dels fordi Tor Åge er en kompetent fagmann, men først og fremst fordi jeg tror han vil kunne gi Kudos-leserne noen interessante inspirasjonskilder.