– Ingen bryr seg? Hvor har dere det fra?

Ifølge regissør Øyvind Holtmon i Bacon er det utrolig vanskelig å velge ut noen få favoritter, men om en person med pistol hadde truet ham, ville utvalget sett slik ut.

IMG 0309
Regissør Øyvind Holtmon.

BIO

Utdannet regissør fra Norske Filmskolen i 2014. Har siden den gang hovedsakelig regissert og skrevet tv-serier. Lager reklame i Bacon.

– Håper du kom deg trygt hjem fra Alicante, Ester! Det er en forunderlig by, eller hva? Den setter sine merker, enten man vil eller ei. Uansett. Takk for pinnen og fine ord.

– Det blir laget mye god reklame her til lands, og det er neimen ikke lett å plukke ut favoritter. Men om jeg virkelig måtte? Om noen hadde holdt en pistol mot hodet mitt og tvunget meg til å rope ut min ultimate norske favorittreklame, hadde det nok blitt denne:

«Make Christmas great again» for Posten av POL.

– Full av humor, detaljer, virkningsfulle stemningsskifter og nydelig skuespill. «Den er altfor kjent!! Alle har sett den tusen ganger», ville kanskje pistolpersonen påpekt.

– «I tillegg jobber du i Bacon, din nepotistiske faen». Greit nok. Da ville jeg nok desperat parert med denne morsomme, rare, lille filmen, regissert av Rikke Gregersen.

Kongsberg Digital for Kongsberggruppen av TRY. Produksjon: Tangrystan.

– «Hm… En reklame for Kongsberggruppen? Greit, det ser man faktisk ikke hver dag. På tide, spør du meg!» svarer kanskje pistolpersonen fornøyd, og lar meg være i fred.

– Jeg liker også veldig godt disse filmene av regissør Morten Borgestad og Kitchen. Det er noen lange haler på disse filmene, men det funker svært bra! Trykker aldri på skip, samme hvor tidssensitiv youtube-situasjon jeg befinner meg i.

«Arv» for Interoptik av Kitchen.
Skjermbilde 2022 09 19 kl 21 55 11 1

– (PS: Jeg er forøvrig helt uenig i kritikken fremmet av Mikuiaa og Dr. Feelgood på Youtube. Ingen bryr seg? Hvor har dere det fra? Og hvor “feelgood” er du egentlig, Dr. Feelgood, når du slenger rundt deg med fornærmelser kamuflert som fun facts)?

– Uansett. Til ære for at Ester nettopp var i syden, hadde jeg nok også slengt med denne klassikeren fra TRY og regissør Kristoffer Carlin.

– Hele reklamen er fin, men især scenen med mannen som skulle til Fuerteventura, har vært en favoritt for meg lenge før jeg snublet inn i reklamebransjen. Jeg prøvde faktisk å caste ham til en kortfilm en gang, men han var ikke interessert. Sånn har det blitt.

«Hold Torsken» av TRY for Lofoten.

Internasjonale jobber?

– Denne tror jeg først ble sendt under Superbowl i år, og ble øyeblikkelig en av mine favoritter. Elegant, velspilt og morsom. De påstår også at de spilte den inn på en iPhone, noe som isåfall er dårlig nytt for Krypton og Kamerautleien.

– Mens vi er inne på underspilte reklamer og amerikansk sport - denne er veldig morsom (og trist, vel å merke).

«Number One Fantasy» for Snickers.

– Nå ble det veldig mye sportsbaserte reklamer her, det var ikke planen. Men denne er så bra. En nydelig kombinasjon av humor og melankoli.

For ESPN.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Okay. Nok amerikansk sport for i dag. Ble revet med. Jeg ønsker å gi pinnen videre til Helge Bodøgaard, en mann som har tatt lyd på flere hundre norske reklamefilmer, og i tillegg drifter talentbyrået Laserutleien. Hører rykter om at du også er i Syden? Rekker du å kikke på noen gode reklamefilmer mellom slagene som du pleier?