– Et rått univers

Produksjonsleder Nicoline Helgø i Einar Film & Fortellinger er imponert over Thea Hvistendals «Adjø Montebello», og trekker fram denne og en rekke andre kreative arbeider i ukens utgave av Kudos.

91022 e1ec0 original
Traileren til «Adjø Montebello», av og med Karpe Diem. Regi: Thea Hvistendahl (Drama Einar).

Produksjonsleder i Einar Film: Nicoline Helgø. Foto: Hinda Fahre.Nicoline Helgø gikk ut av Westerdals i 2012, og startet karrieren i film og TV-bransjen. Hun har jobbet på serier som «Lilyhammer», «Dag» og «Valkyrien». Etter to år hos The Film Agency Oslo, begynte hun denne høsten som ny produksjonsleder hos Einar Film & Fortellinger.

– Takk for pinnen Hinda Fahre, og takk for bildet.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i.

Thea Hvistendahl har laget et rått univers sammen med Karpe og Drama Einar i «Adjø Montebello». Jeg elsker denne filmen og syns den er enda bedre enn konserten. Scenografien, klippen og lydbildet er det jeg er aller mest begeistret for. Den ble akkurat vist under Cophenhagen Pix. Heia Thea (se traileren i mediespilleren).

Matias & Mathias lager fine filmer. Sammen med Anorak har de laget en film som gir meg lyst til å handle på kolonial.no. Nydelig foto av Andreas Bjørseth.

– Denne filmen for Norsk industri laget av TRY og regissør Henrik Rostrup (Atlas) er inspirerende å se på. Jeg syns samspillet mellom lyd og bilde er ekstra fint, og liker at Baya har fått lage musikk av lyden til norsk industri.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– I 1999 så jeg denne om igjen og om igjen. Levis «Flat Eric». (Byrå: BBH, regi: Quentin Dupieux).

Beyoncés Lemonade! Et helt album filmatisert! 64 minutter med musikk og fete bilder regissert av blant andre Beyoncé selv, Jonas Åkerlund og Melina Matsoukas. Filmen avsluttes med videoen til «Formation», og er best hvis du er fan.


Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Stafettpinnen sender jeg videre til Sara Hødnebø og Rikke Sofie Jacobsen som er nye i POL. Spent på hva de digger om dagen.

Traileren til «Adjø Montebello», av og med Karpe Diem. Regi: Thea Hvistendahl (Drama Einar).