– Ingen enkel sak

En åtte år gammel reklamefilm om pensjonssparing ligger fortsatt langt fremme i pannebrasken når Caroline Ekrem fra Droga 5 i New York skal vise hvilke arbeid hun blir inspirert av.

91207 2ee2c original
«Young, free and single» for DnB NOR av TRY. Regi: Martin Werner.

Hos Droga 5 i NY: Caroline Ekrem.For knapt to år siden pakket Caroline Ekrem sekken sin, ga reklamefamilien på TRY en hadeklem og reiste over til New York for å jobbe for Droga5. I disse dager jobber hun med å lansere det nye bilmerket Rivian, og med å få folk til å selge sakene sine på LetGo.

– Først og fremst, tusen takk for stafettpinnen, Sara og Rikke! I et øyeblikk fant jeg meg selv tilbake på TRY-terrassen 03.00 sammen med dere, med Pops i munnviken og en casevideo som nektet å la seg eksportere.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du er glad i.

– Det å få tjueåringer til å minke feriepotten sin for å øke pensjonspotten er ingen enkel sak. Men slik som de ofte gjør, fikk Janne Brenda Lysø og Stian Johansen det til å se enkelt ut da hele norges land nikket til «Det er lurt når man er ung, å tenke på at man en dag skal bli gammel.» Jeg har fremdeles denne åtte år gamle filmen fremst i pannebrasken jeg, så masse kudos til dere fra meg. (Se filmen i mediespilleren.)

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– Et knippe filmer som fikk meg til å le høyt i åpent landskap nylig er disse fra Londonkontoret (lov med eget byråskryt når det er et svært hav imellom?). Fulle av gjennkjennende, fine og flaue mennesklige øyeblikk.

– Det er fremdeles mye på plakaten som er viktig å snakke om, men det er vanskelig å være den som får igang samtalen. I fjor traff P&G spikeren med «The Talk»:

– … det samme gjorde Atlantic med «Typecast». En viktig film som fikk meg til å stoppe opp, laget av en regissør som mestrer det meste, nemlig David Shane. Vanligvis er det lattermusklene som får kjørt seg, hvis du ikke har gjort det allerede, nyt resten av reelen hans her.

– Må gjøre plass til en klassiker også, hadde jeg bare hatt en tidsmaskin hadde jeg lett rappa denne ideen.

– OG denne, bare fordi jeg alltid bryter ut i latter rundt 0:19.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

Jeg vil sende den videre til dama som har inspirert meg siden Westerdals, Janne Brenda Lysø - stafettpinnen er din.

«Young, free and single» for DnB NOR av TRY. Regi: Martin Werner.