Fotball fra steinrøysa

Midtveis i fotball-VM sparker Ulrik Solum Waagsether og Sindre Veseth Foss ballen rett inn i fellesferien med siste Kudos før sommer'n.

90003 820e5 original
Ikke HD-klar: «Tufte IL» (2002) for Norsk Tipping av TRY (regi: Marius Holst).

Sindre Veseth Foss er Art Director og Ulrik Solum Waagsether er tekstforfatter, og sammen har de spilt for Ernö hele sin karriere.

– Takk for lissepasningen, Jonas og Larsa! Vi tar gjerne ballen og løper med den. Snart halvveis i Fotball-VM i Russland, blir det naturlig nok mye fotballprat i Karlstadgata 11 om dagen. Reklame og fotball spiller i grunn ofte fint sammen, så vi fikk lyst til å ta ut en liten tropp med fotballjobber fra inn- og utland som vi er fan av.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber dere er glad i

– Man kan si hva man vil om nivået på norsk fotball, men det har blitt laget veldig mye fin reklame med fotball her oppe i steinrøysa.

– Vi husker særlig godt denne radiokampanjen for Vålerenga Fotball, som ble laget av Grey på den tiden vi prøvespilte litt for Stig & Stein.

VIF - Hamkam

VIF - Start

VIF - Brann

VIF - Sandefjord

VIF - Tromsø

Ballgutt

– ...og en av de aller beste Lotto-filmene gjennom tidene, som var starten på Tufte IL-eventyret [i mediespilleren].

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid dere gjerne skulle ha lagd selv.

– Før hvert store mesterskap venter vi alltid spent på hva Nike og Adidas har brukt millioner av euro på sammen med alle stjernene sine. Sistnevntes «Team Impossible» er en gammel favoritt:

– Før årets mesterskap syns vi imidlertid Beats by Dre trakk det lengste strået, med den visuelle mixtapen «Made Defiant», regissert av Guy Ritchie.

– Til slutt må vi innom Brasil. Landet som produserer både fotballspillere og reklamekampanjer i verdensklasse, og med «My blood is red and black» setter Leo Burnett Tailor Made den rett i krysset:

Hvem vil dere sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Vi har lyst til å sparke stafettpinnen videre til Jan Cato Tangen borte hos Los & Co, som er både klok, flink, morsom og Liverpool-fan.

Ikke HD-klar: «Tufte IL» (2002) for Norsk Tipping av TRY (regi: Marius Holst).