– Må det en pandemi til for å lette på skoleskyting i USA?

Kreatørene May Linn Michaelsen og Melissa Kristiansen i Atyp fremsnakker arbeid.

Kudos MM mai2020Kreativt team i Atyp: May Linn og Melissa

May Linn Michaelsen og Melissa Kristiansen

Har jobbet sammen i syv år, på Westerdals, i Kitchen og hos Los & Co. De siste årene har de tilbragt i Futatsu, som i vinter ble til atyp. Når de nå tar imot stafettpinnen, lover de at begge har vasket og spritet hendene godt.

«– En som alltid vil smelte dialekthjertene våre er «Hjem til jul» av Pol for NSB.»

– Tusen takk til våre flinke, tidligere klassekamerater Christian og Daniel for pinnen! Det er som alltid vanskelig å plukke ut jobber når det er så mye fint å velge i. Her kommer likevel noen ideer som poppet opp uten anstrengelse, og som vi gjerne skulle laget selv.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber dere er glad i?

– En jobb som er irriterende ren og enkel, som vi gjerne skulle laget selv er «Hvor langt er du villig til å gå for lappen» av Kasper Amundsen Tuvnes, Jens Bjørklund og Anders Gudmundstuen i Anorak. Selv om det er en digital idé laget for åtte, ÅTTE(!?) år siden kunne den likeså godt vært laget i dag!

– Til tross for at det nettopp ble mai klarer vi ikke å dy oss fra å trekke frem en julefilm. En som alltid vil smelte dialekthjertene våre er «Hjem til jul» av Pol for NSB. Vi kjenner oss såååå godt igjen i innsikten, og det blir ikke jul før vi har sett denne.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid dere gjerne skulle ha lagd selv?

– Vi elsker TV-serier, og kampanjen «Real Life Series» av Publicis Spain for IKEA har gjort turene dit hakket mer fristende. Vi venter i spenning på Hotel Cæsar-varianten på Furuset!

Skjermbilde 2020 05 18 kl 10 11 24
«Real Life Series» av Publicis Spain for IKEA
Skjermbilde 2020 05 18 kl 10 11 13
Skjermbilde 2020 05 18 kl 10 11 02

– Apropos gamle serier. Denne Super Bowl-filmen for Careerbuilder.com er en film vi ofte kommer tilbake til, og har vært vanskelig å glemme gjennom årenes løp. Enkelt grep, enkel moro!

– Det sier litt om verden vi lever i at det må en pandemi til for å lette på skoleskyting i USA. I mars måned er det første gang siden 2002 at det ikke har vært én eneste en! Det finnes mange fine reklamejobber rundt dette temaet, men en film som virkelig har gjort inntrykk på oss er denne fra The Sandy Hooks Promise. Sterk og veldig smart løst.

Hvem vil dere sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Vi sender gjerne pinnen videre til byrået som en gang i tiden ga oss praksisplass, og et superteam vi savner å jobbe med. Kaja Wang og Nora Eide – fortell oss hva dere liker!